fbpx
Uutiset

Miehet ostavat salaa rohtoja netistä

Miehetkin uskovat luontaistuotteisiin. Ainakin siltä näyttää, kun surffaa netissä ja katsoo suosituimpia terveyskaupat.net -sivustoilta ostettavia tuotteita. Top 10:een mahtuu kolme luontaista potenssilääkettä, kaljuuntumisen esto rohtoja ja tukea painonhallintaan.

– Kyllä se on totta, että miehille tukan lähtö tai alapään ongelmat ovat tabu, sanoo Hämeen luontaistuote oy:n toimitusjohtaja Miika Suominen.

Tämä porukka hyödyntääkin nettikauppaa, koska kynnys lähteä terveyskauppaan on suuri.

– Asiakasprofiili netissä on aivan erilainen kuin kaupassa. Netissä on kuitenkin myös mahdollisuus esittää kysymyksiä ja selvittää, kuinka tuote toimii, Suominen selvittää.

Esimerkiksi nelikymppinen ukko kysyy: hiukset alkavat huolestuttavasti harmaantua ja, mikä pahinta, kadota. Olen vasta nelikymppinen mies, eikä kaljuuntuminen tunnu kivalta. Löytyisikö mitään ihmelääkettä hiustenlähtöön?

Kysymyksiin vastaava fytonomi Meri-Tuuli Suominen kertoo, että jos hiustenlähtöön tarkoitettuja luontaistuotteita käyttää riittävän pitkään ja sitkeästi, apua niistä kyllä on.

– Pitää muistaa, että luontaistuotteiden vaikutus ei ole niin nopea kuin lääkkeiden, mutta turvallinen.

Päivittäin Suominen saa vastata netissä noin kymmeneen kysymykseen.

– On erittäin tärkeää ottaa selvää tuotteesta ja tietää, miten sitä käytetään ja minkä valmisteiden kanssa saattaa olla yhteisvaikutuksia, Suominen kertoo.

Fytonomi huomauttaa, että usein tuotteiden ohella elintapojen muuttaminen terveellisempään suuntaan vaikuttaa positiivisesti.

– Luontaistuotteiden ja elintapojen yhteisvaikutus on yleensä paras ratkaisu. Luontaistuotteet ovat ravintoainevalmisteita, eivät lääkkeitä.

Laihdutusbisnes laantunut

Suosittuja nettikaupassa ovat myös erilaiset laihdutusvalmisteet, joita erityisesti keski-ikäiset naiset kokeilevat.

– Nykyajan kiire vaikuttaa siihen, että ei ehditä tekemään terveellistä ruokaa, Miika Suominen sanoo.

– Onneksi kymmenessä vuodessa laihdutusbisnes on kuitenkin tervehtynyt. Nykyään ei luvata enää niin paljon. Useita valmisteita käytetään myös lääkärin määräyksestä kuten esimerkiksi ravintoainepatukkaa.

Suominen on pitänyt nettikauppaa viitisen vuotta. Nettisivut ovat ennen kaikkea palvelupiste, sillä siellä kävijöistä vain noin 3-4 prosenttia tekee nettiostoksia. Kuukaudessa kävijöitä on noin 11 000.

– Ja olen ylpeä siitä, Miika Suominen hymyilee.

Menot