Uutiset

Miehiä putoaa, mutta voittoja tulee

Hämeenlinnan Pallokerho ei saanut edes täyttä jalkeille keskiviikon jääkiekkoliigan kierrokselle, mutta se ei joukkueen tahtia haitannut. Lauantain ottelustaan neljä pelaajaa eri syiden takia kokoonpanostaan menettänyt HPK otti sarjajumbosta Espoon Bluesista voiton maalein 2–1 (2–0, 0–0, 0–1).

HPK:n paidassa pelasi Bluesia vastaan kaksi uutta liigapelaajaa, kun sekä Teemu Karjalainen että Harri Kainulainen saivat ensiesiintymisensä miesten pääsarjassa. Kaksikko pärjäsi myös kauden aikana kovia menetyksiä kokenutta Bluesia vastaan ongelmitta.

Karjalainen on toisen polven hämeenlinnalainen liigakiekkoilija. Hänen isänsä Vesa Karjalainen pelasi HPK:n, KalPan, TuTon ja Ässien paidassa mittavan liigauran, jonka 442 ottelun aikana hän teki 270 (142+128) pistettä.

– Ihan hyvältä tuntui pelata, ja ensimmäisen vaihdon jälkeen jännityskin katosi. Lähdin vain nauttimaan pelaamisesta ja hyvin meni, Teemu Karjalainen hymyili.

Karjalainen sai tietää mahdollisesta liigakomennuksestaan päivää aikaisemmin ja ehti asiasta keskustella myös isänsä kanssa.

– Laitoin viestiä ja soittelinkin, ja tänään tuli vielä tsemppiviesti aamulla. Ohjeita hänen ei tarvitse antaa. Sitten niitä tulee, jos käyn itse kysymässä, 20-vuotias hyökkääjä sanoi.

HPK pelasi Bluesia vastaan kuudella puolustajalla ja yhdellätoista hyökkääjällä, mutta se ei tiistainakin pelannut vierasjoukkuetta vastaan näkynyt.

– Hyvin painoimme hommia, vaikka toinen erä meinasi lähteä vähän käsistä. Saimme kuitenkin ryhtiliikkeen erän loppuun ja kolmas erä oli taas hyvää, vaikka Blues yhden maalin saikin, Karjalainen arvioi.

Hän pääsi pelaamaan ensimmäisessä liigaottelussaan myös ylivoimaa.

– Meillä on A-junnuissa ollut yksi kikka, jonka takia varmaan pääsin pelaamaan ylivoimaa täälläkin.

Uransa avausottelun jälkeen Karjalainen ei vielä lähtenyt tavoittelemaan isänsä lukemia.

– No saa nähdä, miten tämä lähtee tästä eteenpäin. Itsestähän kaikki on kiinni, Karjalainen nauroi.

Myös Harri Kainulainen sai tietää tilaisuudestaan vuorokautta aikaisemmin ja hyvältähän miesten pääsarjauran korkkaaminen tuntui.

– Peliin pääsee aina paremmin mukaan, mitä enemmän pelaa. Alkuun vähän jännitti, mutta siitä se lähti rutiininomaisesti menemään, hän sanoi.

Kainulainen on ollut viime aikoina loukkaantuneena.

– Tämä oli minulle sen jälkeen ensimmäinen ottelu ja heti liigaporukan mukana. Eipä ole tällaista ollut ennen edessä.

19-vuotias laituri ehti vuorokauden pyöritellä ajatusta liigassa pelaamisesta mielessään.

– Mielessä pyöri, miten vauhdissa pysyy mukana ja onko pelaaminen sitten niin erilaista kuin omissa A-junnupeleissä. Hyökkäyspäässä ei kyllä ollut niin paljon aikaa. Vastustaja tuli heti iholle, ja sen myös huomasi, Kainulainen kertoi.

HPK:n maalinteosta vastasivat kokeneemmat liigapelaajat. Joona Karevaara teki kauden avausmaalinsa ottelun kolmannella minuutilla ylivoimalla. Kerhon 2–0-maalin tehneelle Otto Paajaselle osuma oli jo kauden 18:s. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic