Uutiset

Mielenosoittajat Intiassa polttivat Richard Geren kuvia

Mielenosoittajat Intiassa ovat polttaneet amerikkalaisnäyttelijä Richard Geren kuvia vastalauseena märkiin postisuudelmiin, joita Gere antoi Bollywood-näyttelijä Shilpa Shettylle.

Gere halaili Shettya dramaattisin ottein New Delhissä sunnuntaina järjestetyssä aidsin vastaisessa tilaisuudessa ja kehotti yleisöä käyttämään kondomia. Julkiset hellyydenosoitukset ovat yhä monien intialaisten mielestä hyvien tapojen vastaisia.

Shetty itse luonnehti mielenosoituksia ylireagoinniksi, joka saa Intian näyttämään taantumukselliselta.

Lentismatsissa molemmilla mailla kotikenttäetu

Pohjois-Amerikassa on pelattu kummallinen lentopallo-ottelu. Sekä Yhdysvaltain että Meksikon joukkue pelasivat matsin kotikentällään.

Oudon asetelman selittää se, että ottelu pelattiin rajalinjan yli niin, että raja-aita toimi lentopalloverkkona. Molemmat tiimit pelasivat Nacon pikkukaupungissa, ja kaupunki sijaitsee sekä USA:n Arizonassa että Meksikon Sonoran puolella.

Kaikkien kotikenttäetua kokeiltiin hyvän tahdon eleenä. Yhdysvaltain ja Meksikon raja-alueen tilanne on jännittynyt, koska USA patoaa laitonta siirtolaisuutta yhä voimallisemmin toimin.

Ostoskärryillä oudoimpaan kirjan nimeen

Vuoden oudoimmalle kirjan nimelle annettava palkinto on mennyt opukselle, joka kertoo hylätyistä ostoskärryistä. Voittaja ratkesi brittiläisen Bookseller-aikakauslehden nettiäänestyksessä.

Vuoden omituisin kirjan nimi on The Stray Shopping Carts of Eastern North America: A Guide to Field Identification. Suomeksi nimi kääntyy muotoon Itäisen Pohjois-Amerikan hylätyt ostoskärryt: opas tunnistamiseen kentällä. Ostoskärryjen karua kohtaloa setvi teoksessa Julian Montague.

Vuoden toiseksi kummallisin kirjan nimi oli Tattooed Mountain Women and Spoon Boxes of Daghestan (Dagestanin tatuoidut vuoristonaiset ja lusikkarasiat). Hyvänä kolmosena tuli Better Never To Have Been: The Harm of Coming Into Existence (Parempi kun ei olisi koskaan syntynyt: olemassaolon haitta).

Oudoin kirjan nimi on palkittu vuodesta 1978 lähtien.

STT

Päivän lehti

27.5.2020