Uutiset

Mieletön viikonloppu on ohi

Linnanpuisto on tyhjentynyt festivaalivieraista, ja siellä vietetyistä karkeloista muistuttavat lavat ja teltat ovat myös kovaa vauhtia häviämässä näkyvistä.

-Kokonaisuudessaan takana on hieno viikonloppu, Wanajafestivalin promoottori Mikko Hansson sanoo.

-Kaikki sujui hienosti. Vain perjantaina anniskelussa oli pieni jono, mutta se saatiin lauantaille korjattua. Muuten kaikki on toiminut ja järjestelyihin on oltu tyytyväisiä, ja niin olemme me itsekin.

Tarkkoja kävijämääriä Hansson ei vielä sunnuntaina pystynyt antamaan, mutta hän arvelee, että perjantaina kävijöitä olisi ollut 7 500 ja lauantaina 7 000. Kutsuvieraiden kanssa minimitavoitteena ollut 15 000 kävijän raja saavutettiin.

-Siinä emme kuitenkaan onnistuneet, mitä haaveilimme, eli loppuunmyydyksi emme festareita saaneet, Hansson sanoo.


Festareiden jäljet siivottiin pois sunnuntaina

Festariyleisö käyttäytyi järjestäjien mukaan tänä vuonna hyvin. Mitään ei Linnanpuistossa ja sen ympäristössä ole ainakaan Hanssonin korviin kantautuneiden tietojen mukaan rikkoutunut. Roskaa monituhatpäinen vierasjoukko on luonnollisesti jättänyt jälkeensä.

-Se on se ikävä ja surullinen puoli, että vaikka etukäteen yrittää puhua, että käyttäkää niitä roskiksia, niin ei viesti mene jakeluun, Hansson toteaa.

-Se on vaan fakta, että roskaamisesta ei pääse. Nyt on koko sunnuntaipäivän siivousryhmä kiertänyt alueella ja hyvin saanut Linnanpuiston puhtaaksi. Itse alueen sisällä on vielä jonkin verran roskaa.

Poliisi kertoi, että heidän näkökulmastaan Wanajafest näkyi hieman vilkkaampana viikonloppuna, sillä tapahtumien loputtua väki siirtyi keskustaan poliisin paimennettavaksi. Poliisia festarit työllistivät lähinnä useamman pahoinpitelyn sekä päihtyneiden säilöönoton muodossa.


Hyväksi todetulla reseptillä ensi vuoteen

Wanajafestien purkutyöt vievät vielä pari päivää. Edessä on aikamoinen voimanponnistus, sillä pelkästään lavanpalaset lastataan neljään täysperävaunulliseen rekkaan.

-Tällaisen sirkuksen pystytys ja pois vieminen eivät onnistu kauhean nopeasti, Hansson naurahtaa.

Koko Linnanpuisto ja myös rantareitti ovat kuitenkin jo kaupunkilaisten vapaasti kuljeksittavissa.

Promoottori kääntää katseensa seuraavaksi Kokkolassa ensi viikolla järjestettäviin festareihin, mutta sen jälkeen on pikkuhiljaa aika miettiä jo ensi vuoden kuvioita. Syksyllä alkaa esimerkiksi isojen artistien metsästys ja kiinnittäminen.

-Wanajafestejä varten on paljonkin visioita päässä. Toivoisin kovasti, että saataisiin vielä laajennettua musiikkitarjontaa. Siinä voi tulla tietysti paikan rajat vastaan, Linnanpuistossa ei ole hirveästi laajentamisen mahdollisuuksia. Tästä ei kuitenkaan haluta luopua, sillä tämä on jumalaisen kaunis paikka.

-Vähintään samalla kapasiteetilla ensi vuoteen mennään. Tämä on aika hyväksi todettu, joten onko hirveän isoja muutoksia syytäkään tehdä, Hansson pohtii. (HäSa)