Uutiset

Mieli musteni lopussa

Vielä viisi minuuttia ennen loppua näytti siltä, että HPK katkaisee viiden ottelun mittaiseksi venähtäneen jääkiekkoliigan tappioputkensa, mutta toisin kävi. Kerho ei pysynyt käsittelemään HIFK:n avausmaalin tuonutta painetta, vaan murtui lopulta vajaassa viidessä minuutissa kahden maalin johdosta 3–2 (0–2, 0–0, 3–0) -tappioon.

HIFK:n ensimmäisen maalin teki ajassa 55.52 Teemu Ramstedt, Yohann Auvitu tasoitti ajassa 57.25 ja teki voittomaalin 36 sekuntia ennen ottelun loppua. Varsinkin Auvitun toinen maali meni liian helposti ohi ensimmäistä peliään nuorten MM-kisojen jälkeen HPK:ssa pelanneen Juuse Saroksen.

– Hyvää taistelua 55 minuuttia. Selkäranka on niin ohkaisella, että heti kaverin ensimmäisen maalin jälkeen tuli julmettuja ja tyhmiä virheitä. Yhtäkkiä peli oli tasoissa ja lopuksi 3–2-turpaan, päivitteli HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.

Pelaajia lehdistön eteen?

Arvonen ei pystynyt käsittämään, miksi samat virheet toistuvat pelistä toiseen.

– Osa pelaajista voi kohta alkaa tulla tänne lehdistötilaisuuteen selittelemään omia virheitään, joita he tekevät päivästä toiseen ja haaveilevat tällä hetkellä jostakin muusta kuin joukkueen eteen pelaamisesta. Anteeksiantamaton viimeinen viisi minuuttia. Sille ei voi mitään, Arvonen jyrähti.

HPK johti avauserän jälkeen, kun Otto Paajanen onnistui alivoimalla erän alussa ja Jyri Niemi laukoi joukkueen kahden maalin johtoon minuutti ennen erätaukoa. Kuudes peräkkäinen tappio veti kerholaiset mietteliääksi.

– Nyt oli jo sellainen fiilis, että pistämme tappioputken poikki. Vielä ei ollut sen aika. Kolmannessa erässä tuli pari huonoa pomppua ja kaveri teki kovalla prosentilla maalit. Ei auta kuin parantaa huomista kohti, Kerhon kakkosketjussa hyökännyt Heikki Liedes sanoi.

Kolmas maali lähellä

HPK puolusti toisessa erässä täydet kaksi minuuttia HIFK:n 5–3-ylivoimaa. Kolmannessa erässä se oli puolestaan lähellä mennä jo kolmen maalin johtoon, mutta Petteri Nikkilän laukaus osui ylivoimalla tolppaan, ja Kevin Lankinen esti jollain ihmeellä Paajasen ottelun toisen maalin.

Liedeksen mielestä HPK:n tämän hetken vaikeudet ovat olleet pienten asioiden summa.

– Avaus- ja puolustuspelaamisen kanssa on ollut ongelmia, mutta ne ovat menneet peli peliltä eteenpäin. Tänään 55 minuuttia oli hyvää. Meidän pitää rutistaa seuraavaksi kuusikymppinen, hyökkääjä mietti.

Liedes myönsi, että katkera tappio on hankala unohtaa.

– Kuitenkin viimeinen asia, mitä tässä tilanteessa kannattaa tehdä, on heittäytyä negatiiviseksi ja jäädä vellomaan näihin. Meidän pitää vain yrittää kaivaa positiiviset asiat esiin. Se on aina tapa, millä saamme putken poikki, HPK-kasvatti muistutti.

Henki pysynyt hyvänä

Hänen mukaansa Kerhon kopissa on vaikeillakin hetkillä hyvä henki.

– Sen pitääkin säilyä. Tämä on vasta alkusoittoa, jos henki alkaa mennä alaspäin. Hyvä henki on pakko pitää päällä, vaikka nyt koetellaankin, KalPasta kesken kauden Hämeenlinnaan palannut Liedes sanoi.

HPK ei juurikaan ehdi ratkoa vaikeuksiaan harjoituksissa, sillä se pelaa runkosarjan ylivoimaisesti kovinta ruuhkaansa. Seuraava peli on heti perjantaina hallitsevaa suomenmestaria Oulun Kärppiä vastaan.

– Henkilökohtaisesti pidän siitä, että uusi mahdollisuus tulee nopeasti. Meillä on kaksi mahdollisuutta vielä tälläkin viikolla lyödä tappioputki poikki. Siihen uskonkin, kun menemme peleihin hyvällä asenteella ja työmoraalilla, hyökkääjä vakuutti. (HäSa)

Asiasanat