Uutiset

Mielipide: Tytöt saavat olla tyttöjä ja pojat poikia, sukupuoli määräytyy hedelmöityksessä

Hämeen Sanomissa 30. lokakuuta julkaistussa mielipidekirjoituksessa ”Sukupuoli on moniselitteinen” väitettiin, että asetan sukupuolta tarkasteltaessa biologiset tekijät ensisijaisiksi suhteessa sosiaalisiin tai kulttuurillisiin tekijöihin.

Mielipidekirjoituksen laatija Tuomas Nieminen perustaa ajattelunsa sukupuolesta sosiaaliseen konstruktionismiin.

Kuitenkin yksinkertainen fakta on, että sukupuoli määräytyy hedelmöityksessä. Selkosuomella sanottuna: lapsen sukupuoli määräytyy munasolun hedelmöityessä.

Munasolun hedelmöittävä siittiö määrää sukupuolen.

Kyseessä ei ole uskonnollinen vakaumukseni, kuten kirjoittaja virheellisesti väittää, vaan puhtaasti biologinen tosiasia.

Sukupuolikromosomeja on olemassa tasan kaksi erilaista, X ja Y.

Sukupuoli ei ole ”sosiaalisesti tuotettu ja ylläpidetty”, kuten kirjoittaja väittää, vaan hedelmöityksessä määräytynyt.

Tämä biologinen todellisuus ei tietenkään tee tyhjäksi sitä, etteikö niitä, jotka kokevat ristiriitaa oman sukupuolensa ja identiteettinsä välillä, tulisi pyrkiä auttamaan, ja että myös ihmisen seksuaalisuus voi asteittain muuttua suuntaan tai toiseen hänen elämänsä aikana.

Lisäksi tiedetään, että meillä syntyy vuosittain erittäin pieni määrä lapsia, joiden sukupuolta ei sukupuolielimistä pystytä selvästi määrittämään.

Tämä joukko on kuitenkin vain hyvin pieni murto-osa kaikista syntyneistä lapsista. Heitäkin pystytään lääketieteen avulla auttamaan.

Ihmettelen sitä, miksi naiseuden ja miehuuden eroja pyritään niin suurella vimmalla häivyttämään pois, sillä nämä erot ovat suurta rikkautta. Tytöt saavat olla tyttöjä ja pojat poikia!

Päivi Räsänen

lääkäri, kansanedustaja (kd.)

Riihimäki