Uutiset Lahti

Mies ampui vaimoaan kiväärillä kerrostalon pihalla Lahdessa: Käräjäoikeus tuomitsi elinkautiseen vankeuteen

"Aseen lataaminen aina uudelleen ennen jokaista laukausta osoittaa tekijässään päättäväisyyttä ja kylmäverisyyttä", oikeus katsoi.
Kuva: Hämeen Sanomat
Kuva: Hämeen Sanomat

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut vaimonsa kerrostalon pihalla Lahdessa ampuneen miehen murhasta elinkautiseen vankeuteen.

Mies ampui vaimoaan lokakuun alussa kiväärillä päähän teloitustyylisesti ammuttuaan tätä ensin reiteen.

Pariskunnan kaksivuotias lapsi oli yhteishuollossa, ja mies oli lähdössä hakemaan lasta äidiltä. Tällä kertaa mies kuitenkin otti kotoaan mukaansa kaksi asetta, koska kertoi olleensa voimakkaan tunnekuohun vallassa.

Tunnekuohun syynä oli hänen aiemmin saamansa tieto, että vaimo oli hakenut lapsen yksinhuoltajuutta. Mies halusi tappaa vaimon.

Oikeudessa mies kertoi, että matkalla vaimon luo tunnekuohu kuitenkin laantui.

–  Noin tunnin matkan aikana pahin tunnekuohu oli kuitenkin laantunut. Hän oli ennen Salonaukio 4:lle (murhapaikka) menoa käynyt ostamassa kaksi olutta ja juonut ne. Oluet olivat omalta osaltaan myös rauhoittaneet hänen hermojaan, eikä hän enää saavuttuaan Salonaukio 4:lle ollut ollut samankaltaisen tunnekuohun vallassa kuin oli kotoa lähtiessään ollut, käräjäoikeus on kirjannut hänen lausuntonsa.

Mies sanoi, että oli perille päästyään luopunut aiemmista aikeistaan ja päätti vain noutaa lapsensa ja lähteä ajamaan takaisin kotiinsa. Kun vaimo toi lapsen autolle, huomasi hän auton lattialla tyhjät oluttölkit ja alkoi sättiä miestä.

–  Tämä sättiminen oli johtanut siihen, että miehen hermot olivat pettäneet täydellisesti ja hän oli ottanut aseen, ryhtynyt takaa-ajoon ja hieman myöhemmin tappanut (vaimon), miehen puolustus kertoi oikeudessa.

Oikeuden mukaan teko oli vakaasti harkittu

Syyttäjä katsoi, että tuomittu Kimmo Tapio Arvola, 53, teki puolisonsa surmaamista koskevan päätöksen jo kotoa lähtiessään.

Hän oli myös syyttäjän mukaan jatkanut sitkeästi suunnitelman toteuttamista, vaikka olisi voinut aina viimeiseen laukaukseen asti luopua tappamisaikeistaan.

 

Juttua päivitetty 7.2.2020 kello 11.02

Päivän lehti

26.2.2020