fbpx
Uutiset

Mies peruutti autolla yli 15 kilometriä

Aina ei tieliikenteessä ole sallittua kaikki, mitä ei ole huomattu erikseen kieltää. Tämän sai kokea australialainen mies, joka körötteli peruutusvaihteella yli 15 kilometrin matkan.

Mies oli valinnut esityksensä tekopaikaksi erään Australian vilkkaimmista tieosuuksista. Outo peruuttelu nähtiin Sydneyn ja Melbournen välisellä moottoritiellä.

Sakothan siitä seurasi sankarille. Asiaa tuskin paransi sekään, että miehellä ei ole ajokorttia eikä hänen ajokkiaan ole rekisteröity.

Naisille oma saunakirja

Naiset ovat saaneet oman saunakirjan. Naisten saunakirja (Ajatus) lupaa johdattaa lukijan syvälle suomalaiseen saunomiskulttuuriin naisten näkökulmasta.

Heli Koppelon tekstiä täydentävät opuksessa Milka Alasen valokuvat.

– Halusimme palata saunomisen alkujuurille, onhan sauna ollut perinteisesti nimenomaan naisten valtakunta. Naisten tehtäviin kuuluivat saunan lämmitys ja veden kanto, ja saunassa he synnyttivät lapset, kylvettivät morsiamet sekä tekivät kotitöitä, Koppelo ja Alanen muistuttavat.

Naisten saunakirja kertoo muun muassa saunomisen historiasta, hyvistä saunomistavoista, naisten saunarituaaleista, saunomisruoista sekä kuppauksesta. Lisäksi vaikuttajanaiset politiikan ja talouselämän huipulta kertovat omista saunakokemuksistaan.

STT

Menot