Uutiset

Mies saa mömmöillä pehmeän kuontalon

Kun nelikymppinen mies näkee miesten ihonhoitotuotteita työpöydällä, hän innostuu. Mitäs noi on? Hetken silmäiltyään ja testattuaan kuontaloonsa kolmea tuotetta hän paljastaa, että kokeilu on käynyt mielessä. Kaupassa ei vaan kehtaa jäädä hyllyjen väliin testaamaan.

Niinpä! Ei kehtaa. Moni kosmetiikka-alan yritys on tuonut markkinoille miehille tarkoitettuja ihonhoitosarjoja, jotka ovat helposti saatavilla. Esimerkiksi L’oreal on keksinyt hyvän myyntikikan: tuotteet on aseteltu standeihin lähelle kassoja. Ei tarvitse hyllyistä etsiä naamamömmöä, sen kun nappaa vaan äkkiä kärryyn ja painuu kassalle.

Hämeen Sanomien testiryhmä testasi miesten ihonhoitotuotteet, jotka lupaavat virkistää ja piristää. Tuotteet painivat hintaluokassa 9-20 euroa.

Kaksi testaajaa kokeili voiteita kerran ja tunnusteli koostumusta, tuoksua ja voiteiden tuntua iholla. He olivat iloisen yllättyneitä siitä, että tuotteita saa kymmenellä eurolla, eikä itseään tarvitse maksaa kipeäksi yhdestä ihonhoitotuotteesta. Ja tuotteet jopa virkistävät, ainakin hetken.

Yksi testaaja kokeili jokaista tuotetta yhden viikon ajan. Lopputulos oli kimmoisampi iho, mutta mikään tuotteista ei luonut silminnähden virkistynyttä ilmettä tai poistanut iholta väsymyksen merkkejä. Sen sijaan iho on pakkastalven jälkeen ollut yllättävän pehmeä, koska tuotteita on laitettu naamaan joka päivä, eikä vain satunnaisesti.

Testaajan mielestä kuitenkin geelimäiset tuotteet tuovat mieleen hiustenhoitotuotteet. Hän haluaa levittää iholleen mieluummin kevyttä voidetta kuin geeliä. (HäSa)

Nivea: refreshing hydro gel

– Tuntuu kuin sukeltaisi mereen, geeli viilentää jälkikäteen.
– Tuo kevyen ja raikkaan olon hetkeksi, mutta jättää ihon rasvaiseksi. Loppujen lopuksi tuote on aika mitäänsanomaton.
– Tuoksu on voimakas, deodoranttimainen.
– Käyttöohjeet ovat huonot.
– Purtilo ei herätä intohimoja.

2 porkkanaa

L’oreal: hydra energetic anti-stress moisturising lotion

– Ei tunnu niin kylmältä kuin Nivean tuote.
– Levittyy helposti, mutta jos tuotetta laittaa liikaa, jättää ihon hivenen liian rasvaiseksi.
-Tuoksultaan tuotteista paras, tuoksu on miehekäs ja hieman aromaattinen.
– Pakkaus on hyvä ja miehekäs.
– Plussaa hyvistä käyttöohjeista, joissa myös mainitaan, että tuotetta voi käyttää parranajon jälkeen

4 porkkanaa

Lumene: active anti-aging lotion

Lumenen active anti-aging lotion sai neljä porkkanaa.

– Viilentää ja raikastaa, mutta virkistynyt olo menee nopeasti ohi.
– Tuotteista voidemaisin, imeytyy ja levittyy nopeasti.
– Tuo pehmeän tunteen iholle ja tuntuu rauhoittavan.
– Tuoksu on mieto, joten tuotetta voi käyttää myös parranajon jälkeen.
– Pullo on hieman liian naisellinen, mutta käyttöohjeet ovat parhaat. Yhden testaajan mielestä tämä pullo on hyvä, koska sen saa esimerkiksi matkan ajaksi lukittua.
– Erityisesti miehiä viehättää se, että tuotetta suositellaan käytettäväksi unettoman yön jälkeen.

4 porkkanaa

Rasva uppoaa, kun siitä ei tohkaa

Tein testin. Ostin kumppanilleni pumppupullollisen miesten ihonhoitotuotetta. Vein purtilon vessaan ja sanoin, että sitä voi laittaa naamaan, enkä ryhtynyt enempää ohjeistamaan.

Ei mennyt aikaakaan, kun katsastin miehen vessan kaappiin. Ja mitä ihmettä? Purnukassa oli jäljellä enää pieni tippa. Sen sijaan ihon kuorinta-aine oli kerran kokeilun jälkeen käyttämätön.

Vai ei mies rasvaa kuontaloaan. Kyllä rasvaa, kun vaan joku vie tuotteet hyllylle ja antaa yksinkertaisia ohjeita tuotteiden käytöstä, eikä puutu sen koommin rasvaustouhuun.

Tosin kerran kävi niinkin, että kallis kasvojenpuhdistusgeeliputkiloni oli yhtäkkiä tyhjä. Kun selvitttelin, mihin ihmeaine oli joutunut, mies paljasti, että oli luullut tuotteen olevan suihkugeeliä. Tulipahan ainakin raikas olo.

Päivän lehti

5.4.2020