Uutiset

Mies yskäisi ruuvin

Belgialainen mies on yskäissyt suustaan ruuvin.
Etienne Verhees ei kuitenkaan ole mikään Robocop tahi Miljoonan dollarin mies. Hän joutui neljä vuotta siten onnettomuuteen, minkä jälkeen lääkärit asensivat metallilevyn potilaan kaulaan auttamaan parantumista.

Levyn kiinni pitäneet ruuvit olivat kuitenkin liikkuvaista sorttia.

– Minulla oli pari päivää sitten kauhea yskä. Yhtäkkiä havaitsin jotain suussani. Se osoittautui ruuviksi, Verhees kertoo.

Nyt hän toivoo, etteivät tuttavat ala kutsua häntä mieheksi, jolla on ruuvit löysällä.

STT

Spielberg kehittämässä kolmea videopeliä

Hollywoodin kultasormi Steven Spielberg ei tyydy pelkästään ohjaamaan ja tuottamaan elokuvia. Leffaguru on lähtenyt kehittämään kolmea eri videopeliä yhdessä Electronic Arts (EA) -yhtiön kanssa.

Spielberg on löytänyt oman kokoluokkansa yhteistyökumppanin, sillä EA on maailman suurin videopelien julkaisija.

Osapuolet eivät julkistaneet sopimuksen yksityiskohtia. Sen verran paljastettiin, että Spielberg saa ensimmäisenä muuttaa tulevat videopelit filmi- ja tv-tuotteiksi.

Pelien kehittely on joka tapauksessa Spielbergille mieluinen haaste. Miljardööri on jo pitkään ollut innokas videopelien pelaaja.

Oscar-voittaja Spielbergin tunnetuimpiin elokuviin lukeutuvat Schindlerin lista, Pelastakaa sotamies Ryan sekä Indiana Jones -seikkailut.

STT

Musiikkityyny tuudittaa sotilaan uneen

Tanskan armeija on lähettänyt soivia tyynyjä sotilailleen Irakiin ja Kosovoon. Soivien tyynyjen on tarkoitus helpottaa sotilaiden stressiä.

Tanskalaisia sotilaita palvelee Irakissa 540 ja Kosovossa rauhanturvaamistehtävissä 340. Nyt kumpaankin paikkaan on lähetetty kymmenen soivaa tyynyä.

Tyynyyn sisällä on mp3-soitin, joka on kytketty kovaäänisiin. Musiikin lisäksi tyynystä voi kuulua vaikkapa lintujen somaa laulua tai pienen puron iloista lorinaa.

Soivat tyynyt ovat olleet testikäytössä Tanskan sairaaloissa. Musiikkityynyjen menestys potilaiden keskuudessa on ollut muhkea.

STT

Fats Domino kiitti muistokirjoituksista

Takavuosien menestyslaulaja Fats Domino koki erikoisen kotiinpaluun New Orleansin suurtulvan jälkeen. Jotkut fanit olivat luulleet Fatsin kuolleen tulvassa, joten talon seinään oli ilmestynyt muistokirjoituksia.

– Kuistillani luki oli isolla tekstillä Rest in Peace (Lepää rauhassa). Mutta minä olen yhä täällä, Jumalan kiitos, 77-vuotias laulaja myhäili.

Domino on kuitenkin liikuttunut siitä, miten monet musiikin kuuntelijat ovat olleet huolissaan hänen puolestaan.

Fats arveli, että nyt olisi otollinen aika julkaista pari vuotta sitten äänitetty albumi. Levyn nimi sattuu olemaan Alive and Kicking (elossa ja hyvissä voimissa).

Domino myös osoitti kotikaupunkinsa rentoa Big Easy -asennetta. Mies ei hermostunut saatuaan kuulla, että vain kolme hänen 21 kultalevystään oli enää tallella.

– No, loput niistä ovat jollakulla muulla.

Fats asustaa nyt hotellissa New Orleansissa odottaen talonsa kunnostusta.

– Tykkään asua tässä kaupungissa, Domino toteaa aseistariisuvasti.

Fats Dominon suurimpia hittejä ovat Blueberry Hill, Ain’t That a Shame ja Blue Monday.

STT