Uutiset

Miettinen odottaa jo tiistai-iltaa

Antti Miettinen jätti kauden 2002–2003 jälkeen jääkiekon SM-liigajäät taakseen ja siirtyi Pohjois-Amerikkaan pelaajien valitsemana kauden parhaana liigapelaajana. Tiistaina Rinkelinmäen jäälle luistelee lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen 517 NHL-ottelun rutinoima 32-vuotias ammattilainen, joka on kuitenkin omasta mielestään edelleen sama numeroa 20 pelipaidassaan kantava Miettisen Antti.

– Ehkä olen tullut vanhemmaksi ja hitaammaksi, Miettinen naurahtaa leikillään.

– Totta puhuakseni, en usko, että olen ihan hirveästi ehtinyt muuttumaan. Jäällä ei kuitenkaan tunnu vielä hirveän raskaalta, hän jatkaa.

Vähän jännittääkin

Miettinen myöntää, että hän odottaa tiistain kotiottelua Rauman Lukkoa vastaan innolla.

– Olen jo vähän aikaa odottanutkin, että pääsen pelaamaan ensimmäisen pelin. Sitä on vähän jännitellytkin, kun asiaa on alkanut miettiä. Eiköhän homma tasaannu normaaliin kuosiin, kun valmistautuminen peliin alkaa ja rutiinit ovat käynnissä, Miettinen uskoo.

Tiistaina samassa ketjussa Ville Viitaluoman ja Eric Fehrin kanssa aloittava HPK-kasvatti on seurannut alkukauden ajan Kerhon tekemisiä tarkasti.

– Tänä syksynä on ollut enemmän aikaa seurata tämän joukkueen tekemisiä. Erilaisia koosteita on aika hyvin löydettävissä. Niitä olen katsellut iltaisin.

HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kiteyttää Kerhon saavan yksinkertaisesti kokeneen ja ennen kaikkea Kerho-taustaisen huippupelaajan.

– Tämä on siinäkin mielessä hienoa, että meillä on noussut Kerhon omia pelaajia syksyn aikana pintaan ja nyt meillä on mukana tämän tason oma paluumuuttaja. Antti sopii kuin nyrkki silmään meidän pelitapaamme ja työmoraaliimme, Selin kehuu.

Neuvotteluja seurataan

NHL ja pelaajayhdistys neuvottelevat koko ajan, jotta kausi saataisiin Pohjois-Amerikassa vielä käyntiin. Kaikkiaan liiga on jo perunut yli 300 runkosarjaottelua ja tammikuun 1. päivä pelattavaksi suunnitellun ulkoilmaottelun. Viime viikolla neuvottelut tuntuivat ensin nytkähtävän kunnolla eteenpäin, kunnes perjantaina tapaamisista tuli pois pettyneitä pukumiehiä.

– Tunnelin päässä on valoa, mutta tunneli ei ole oikein vielä lähtenyt kulumaan. On hyvä, että viime viikolla neuvoteltiin paljon, koska tapaamisissa varmasti syntyi joitain ideoita. Loppupeleissä omistajien haluama totuus ei lähestynyt kuitenkaan yhtään. He ovat antaneet aikamoisia ultimaatumeita, joista ei tingitä yhtään. Meidän pelaajien pitäisi tulla koko matka vastaan, Miettinen kertoo neuvotteluiden nykytilanteesta.

Saarinen ja Piispanen sivussa

HPK:n kokoonpano tiistain Lukko-otteluun ei ollut vielä maanantaina täysin selvillä. Se on varmaa, että Jokereita vastaan saamastaan aivotärähdyksestä kärsivä Jesse Saarinen ja samassa pelissä sormensa murtanut Arsi Piispanen ovat sivussa. Piispanen huilaa kuukauden verran.

– Juha Kiilholmalla on selkä jumissa, ja sitä on pehmitelty maanantain aamupäivän ajan. Hänen tilanteensa ratkaisee myös muita ketjuja. Antti Aarnio huilasi polvensa takia maajoukkuetauolla, mutta hän palaa kokoonpanoon, Selin selvitti.

Alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana pelanneet Robert Leino ja Juuso Vainio lienevät huilivuorossa.

– Pojat tulivat sunnuntai-iltana Ruotsista ja huilasivat maanantaina. He pelasivat kolmena peräkkäisenä päivänä kolme kansainvälistä peliä eivätkä ole todennäköisesti kokoonpanossa. He ovat tehneet pitkän retken ja tarvitsevat välillä myös lepoa, Selin suunnitteli. (HäSa)

 

 

Päivän lehti

2.4.2020