Uutiset

Mihin ovat vieneet mestareiden tiet?

HPK:n mestarijoukkueen pelaajista moni menestyi myös Kerhon kausiensa jälkeen. Osa on luonut uraa NHL- ja KHL-kaukaloissa ja on saavuttanut myös mitaleita maajoukkuepaidassa.

Maalivahdit:

Karri Rämö: Jatkoi uraansa NHL:ssä ja KHL:ssä, viimeiset kolme kautta Rämö on pelannut Galgary Flamesissa. Hän on vuoden 2008 MM-pronssimitalisti.

Miika Wiikman: Pelasi Kerhon kausiensa jälkeen mm. AHL:ssä, liigassa Lukossa, Ilveksessä, Kärpissä ja SaiPassa sekä Slovakiassa, Itävallassa ja viimeksi Nottinghamissa Englannissa (sopimus myös ensi kaudelle).

Juha Toivonen: Kerhon kasvatti jatkoi pelejään mm. Mestiksessä, CHL-liigassa ja liigassa KalPassa. Viime kaudella HPK:n A-nuorten maalivahtivalmentaja.

 

Puolustajat:

Risto Korhonen: Korhosen liigaura jatkui HPK:ssa kauteen 2009–2010. Korhonen työskentelee nykyisin hierojana.

Tuomas Immonen: Kerhon jälkeen ura jatkui Tanskassa ja sen jälkeen Mestiksessä, Puolassa ja Ranskassa (viimeinen kausi 2012–2013).

David Schneider: Yhdysvaltalainen pelasi mestaruuskevään jälkeen vielä yhden kauden Kerhossa. Ura jatkui AHL:ssä, Tapparassa, Ruotsin liigassa ja Sveitsissä (viimeinen kausi 2009–2010). Pelaajauransa jälkeen Schneider on ollut kotimaassaan pankkiirina.

Juuso Hietanen: Myös Hietanen pelasi mestaruuskauden jälkeen vielä yhden kauden Kerhossa ja on sen jälkeen pelannut Ruotsin liigassa ja KHL:ssä, viimeksi Moskovan Dinamossa (sopimus myös kaudelle 2016–2017). Maajoukkueen luottopakki on saavuttanut kaksi MM-hopeaa (2014 ja 2016) ja olympiapronssin (2014).

Jukka-Pekka Laamanen: Kerhon jälkeen kaksi kautta Kärpissä ja kumpikin kausi päättyi mestaruusjuhliin. MM-hopeaa 2007. Kaudet 2008–2012 Laamanen pelasi jälleen HPK:ssa. On nykyisin HPK Liiga oy:n myyntipäällikkö.

Kaspars Astasenko: Latvian maajoukkuemies jatkoi uraansa mm. Slovakiassa, Italiassa ja Kazakstanissa. Menehtyi 37-vuotiaana vuonna 2012.

Jussi Ruohola: Kerhon kausiensa jälkeen Ruohola on pelannut useamman kauden 2. divisioonassa Riihimäen Nikkareissa. Ruohola toimii nykyisin rakennusalalla.

Mikko Jokela: Kerhon kausiensa jälkeen Jokela on pelannut mm. Jokereissa, KHL.ssä, Ruotsin liigassa, HIFK:ssa ja KalPassa. Ensi kaudelle hänellä on sopimus itävaltalaisen Villacher SV:n kanssa. Jokela on myös kevään 2008 MM-pronssimitalisti.

Veli-Pekka Laitinen: Ura jatkui kaksi kautta Kerhossa ja sen jälkeen yhden ajan Ruotsin liigassa (HV 71) ja Lukossa. Laitinen on nykyisin myyjänä urheiluliikkeessä.

 

Hyökkääjät:

Jyrki Louhi: Mestaruuskauden jälkeen Louhi pelasi kolme kautta Jokereissa ja palasi kausiksi 2009–2011 takaisin Kerhoon. Hän on nykyisin HPK Liiga oy:n hallituksen jäsen ja työskentelee KPMG oy:ssä urheiluverotuksen ja juridiikan asiantuntijana.

Jani Hassinen: Hassinen pelasi mestaruuskauden jälkeen yhden kauden HPK:ssa. Hassinen työskentelee hierojana.

Jesse Pehu: Pehu on pelannut Kerhon kausiensa jälkeen Mestistä ja kaudesta 2010–2011 hän on kuulunut 2. divisioonaseura Hoki Klupi Hyvinkään riveihin.

Jari Sailio: Blues, HIFK ja Kärpät ovat olleet Sailion seuroja mestaruusvuoden jälkeen. Yhden kauden (2013–2014) mies pelasi myös Kazakstanissa.

Pasi Nielikäinen: Nielikäisen ura liigassa jatkui HIFK:ssa ja Jokereissa (myös Kerhossa kaudella 2007–2008). Toissa kaudella hän pelasi vielä 2. divisioonassa Hela-Kiekossa.

Petteri Wirtanen: Wirtasen uraan on sopinut AHL:ää, NHL:ää ja KHL:ää. Kaksi viimeistä kautta hän on pelannut Jokereissa ja jatkaa joukkueessa myös ensi kaudella. Wirtanen on vuoden 2014 MM-hopeamitalisti.

Iivo Hokkanen: Hokkanen on pelannut Mestiksessä KooKoossa ja Jukureissa. Päättyneellä kaudella hän pelasi Saksassa ja Ranskassa.

Joni Lappalainen: Mestaruuskauden jälkeen vielä yksi kausi Kerhossa ja ura päättyi 2007–2008 SaiPassa. Lappalainen toimii kiinteistöalalla.

Hannu Väisänen: Väisänen pelasi kultajuhlien jälkeen kaksi kautta Kerhossa ja jatkoi pelejään kauteen 2010–2011 Mestiksessä ja Suomi-sarjassa. Hän on töissä päiväkodissa.

Jani Keinänen: Kultakauden jälkeen vielä yksi kausi Kerhossa ja sitten Tanskan kautta yhdeksi kaudeksi Ilvekseen. Mestiksessä Keinänen pelasi kaudet 2009–2014 HeKissä, KooKoossa ja Peliitoissa. Ensi kaudella Keinänen on Peliittojen apuvalmentajana.

Mikko Laine: Liigaa Kerhon jälkeen HIFK:ssa, Bluesissa ja KalPassa. Laine pelasi myös Ruotsissa (viimeinen kausi 2008–2009). Hän työskentelee nykyisin rekrytointiyrityksen konsulttina .

Juha-Pekka Loikas: Kauteen 2008–2009 saakka Kerhossa ja sitten Stavangeriin Norjaan. Kaudella 2013–2014 päättyneeseen uraan mahtui myös yksi kausi Italiassa. Loikas on juuri valmistunut palomiehen ammattiin.

Janne Lahti: Kansainvälisissä kaukaloissa AHL:ssä ja KHL:ssä. Liigassa Jokereissa, Lukossa ja ensi kaudella taas Kerhossa.

Jukka Voutilainen: Voutilainen pelasi Kerhon jälkeen kuusi kautta Ruotsissa HV-71:ssä. Hän palasi liigaan KalPaan ja päätti uransa kauden 2014–2015 jälkeen.

Joona Karevaara: Mestistä TuTossa, Lekissä, SaPKossa, Jokipojissa ja KooKoossa. Viime kauden mies pelasi taas Kerhossa ja ensi kaudelle on sopimus Saksaan ESV Kaufbeureniin.

Janis Sprukts: Latvian maajoukkuemies lähti Kerhosta NHL:ään Floridaan ja palasi kaudeksi 2007–2008 Lukkoon. Sen jälkeen matka jatkui taas NHL:ään ja AHL:ään ja useampaankin eri KHL-seuraan. Päättyneellä kaudella mies pelasi Slovakiassa.

Ville Leino: Kerhon kausien jälkeen Leino loi uraa NHL-kaukaloissa (Detroit, Philadelphia ja Buffalo). KHL:ssä hän pelasi Zagrebissa ja Riiassa. Päättyneen kauden lopun Leino pelasi Ruotsissa Växjössä, jonka kanssa hänellä on sopimus myös ensi kaudesta.

 

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic