Uutiset

Miitri Suhonen ajoi voittoon Räyskälän Superbike-luokassa

Ratamoottoripyöräilyn SM-kausi jatkuu tänä viikonloppuna Lopen Räyskälässä. Lauantaina kolmekilometrisellä lentokenttäradalla ajettiin SM-luokkien aika-ajot ja B-luokkien kisalähdöt.

Superbike B:ssä nähtiin päivän tasaisin kisalähtö, lukuun ottamatta startin voittajaa Miitri Suhosta. Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplaa edustava hämeenlinnalainen paineli muilta karkuun reilun 15 sekunnin etumatkan verran. Kolmikko Antti Kärkkäinen, Petri Kaisanlahti ja Niclas Nyströn leikkasivat maalilinjan sekunnin sisään.

-Kyllä oli hieno viikonloppu, ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Tykkään Räyskälän radasta, olen viihtynyt täällä aina hyvin, Suhonen hymyili.

-Ajoin ensimmäisessä aika-ajossa toiseksi ja toisessa varmistui paalupaikka. Kisa meni suunnilleen niin, että paalulta kärkeen ja karkuun. Ei ollut kiirettä kisan alussa eikä lopussa, Suhonen kuvaili.

Suhonen vaihtoi tälle kaudelle luokkaa ja pyörää. Mies on jo pokannut Viron Rookie 1000 -mestaruuden viime vuoden Rookie 600 -mestaruuden jatkoksi. Nyt vyöllä on uran toinen starttivoitto Suomessa.

-Siitä on varmaan ollut paljon hyötyä, että olen tahkonnut Viron sarjassa Pärnun pomppuista rataa. Siinä on vähintään yhtä paljon pomppuja kuin täällä, Suhonen nauroi.

Menestys tosin poiki myös yhden negatiivisen sivuvaikutuksen, jota Suhonen joutui maistelemaan kisan tauottua Räyskälän varikon ainoassa telttasaunassa.

-A-luokkaan nousua on yritetty välttää, mutta nyt se sitten napsahti. Ei mahda mitään. Olisi ollut kiva jatkaa edelleen cupin puolella. En olisi millään halunnut vielä nousta. Nyt täytyy miettiä jatkoa. Ajan luultavasti ensi kaudella Baltian kisoja, sillä A:n puolelle SM-sarjaan lähteminen vaatisi niin ison budjetin, ettei siihen tavallisella palkansaajalla ole mahdollisuuksia, Suhonen mietti.

Vainikka kolmosruutuun

Supersport B:n kisan voitti Joel Vinnikainen. Voitto oli ylivoimainen, sillä kakkoseksi ajanut venäläinen Aleksey Samayd jäi yli minuutin päähän. Kärkikaksikon ohella muiden ei tarvinnut edes ajaa täysiä kierroksia, sillä kolmannelle palkintokorokkeelle noussut Marko Rättö hävisi Vinnikaiselle kokonaisen kierroksen. Lammi Urheiluautoilijoita edustava Kalle Ahola oli 15. ja Kahvakoplan Lasse Kankaanpää 17.

Miitrin Suhosen sisko Miisa ajoi komeasti jokamiesluokassa B:n kuudenneksi.

SM-luokkien aika-ajoissa ei koettu suuria yllätyksiä. Superstock 600 -luokassa kiteeläinen Erno Kostamo ja hyvinkääläinen sarjajohtaja Marko Aarnio kävivät kovaa kamppailua paalupaikasta. Ykkösruudusta lähtee sunnuntaina Kostamo. Vajaan neljän sekunnin kymmenyksen ero takaa sen, ettei Aarnio päästä Kostamoa kisassakaan helpolla. Riihimäkeläinen Reko Nieminen oli aika-ajon kuudes ja lähtee näin kisaan erinomaisista asemista.

Pienimmän SM-luokan, eli GP125:n aika-ajoissa oli paikallista jännitystä, kun riihimäkeläinen Mika Vainikka kamppaili paikasta eturivissä sunnuntain kilpailulähtöön. Asetelmat eivät tarjonneet yllätyksiä. Sarjaa johtava naantalilainen Valter Patronen tekaisi heti ensimmäisessä aika-ajossa huiman pohja-ajan, johon muilla ei ollut mitään lisättävää. Vasta 15-vuotias Patronen oli heti aamusta yli kaksi sekuntia nopeampi kuin Eemeli Lahti ja Vainikka, joten hän ei ajanut kierrostakaan toisessa aika-ajossa. Lahti otti kakkosruudun ennen Vainikkaa.

Nordic Superbiken aika-ajo oli kolmen kauppa. Konkari Erkka Korpiaho oli ainoastaan 43 sekunnin tuhannesosaa nopeampi kuin Vesa Kallio. Varkauden Eki Kaulamo puolestaan jäi kakkosruudusta 0,38 sekunnin päähän, joten kärjessä nähtäneen tiivis kamppailu voitosta. (HäSa)