Uutiset

Mika Aholan muistokilpailussa riitti …lunta, pakkasta ja kilpailijoita

Perinteikäs moottoripyöräilykauden päätöskilpailu Kärme Kustaan Kiemurat ajettiin tänä vuonna endurolegendan Mika Aholan muistokilpailuna. Tammikuussa menehtyneen hämeenlinnalaisen maailmanmestarin muistoa kunnioitettiin vaativissa olosuhteissa ja 300-päisen ajajajoukon voimin.

Kolmihenkisten partioiden muodostamassa kisassa sijoitukset ratkaistaan joukkueen hitaimman ajajan mukaan. Niinpä taktiikkana on, että kuljettajat auttavat kumppaneitaan – jos ja kun nämä ajautuvat vaikeuksiin. Tänä vuonna äkillinen talvi koetteli ajajia. Lunta tuli paljon ja nopeasti, joten reitti oli samanaikaisesti sekä luminen että pehmeä.

Ykkösluokassa käytiin kisan voitosta tuima vääntö. Petteri Silvan, Janne Suominen ja Marko Leponiemi jättivät Heikki Timosen, Markus Michelssonin ja Mikko Tontin muodostaman partion hiukan alle puolen minuutin turvin kakkoseksi. Jämsäläiset Silvan ja Suominen ovat olleet jo viisi kertaa mukana voittamassa Kärme Kustaata, joten aivan puun takaa ei voitto tälläkään kerralla tullut.

– Voitto oli meille vähimmäistavoite, Silvan virnisti.

Pääluokan kolmanneksi sijoittunut miehistö Riku Nikander, Joni Kaivolainen ja Lauri Pohjonen kärsi hitaammista kilpailijoista, mutta kohtasi myös omia hankaluuksia. Niinpä eroa kärkeen kertyi jo yli kahdeksan minuuttia.

Kilpailun kakkosluokassa voittoon ajoi Tommi Hakalan (Vantaan Moottorikerho), Tuomas Kyytsösen (Mäntsälän Enduro) ja Mika Paavolan (Riihimäen Kahvakopla) muodostama partio. Hämeenlinnan Moottorikerhon miehistö Petri Kaura, Harri Salo ja Jyrki Savola kiiruhti kakkoseksi, kuitenkin jo reilut viisi minuuttia kärkitriolle hävinneenä.

Tarkkalan joukkue …firmaluokan ykkönen

Yritykset keräävät Kärme Kustaan Kiemuroihin osallistumalla varoja Suomen enduromaajoukkueelle. Reitille starttasi kaikkiaan 24 firmajoukkuetta. Monissa joukkueissa oli vahvistuksena tunnettuja kilpailijoita. Näin myös Businessluokan voittoon ajaneessa John Deere Forestryssä. Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplan Marko Tarkkala johdatteli joukkueensa ykköseksi.

– Oli positiivinen yllätys, miten hyvin pojat (veljekset Janne ja Ville Haapasalo) ajoivat, kun ottaa huomioon, että toinen heistä on harrastanut vasta kolmisen vuotta. Meidän taakse jäi sentään monta porukkaa, joissa oli useampiakin A-luokan kuskeja, Tarkkala huomautti.

Vääntö voitosta oli kohtalaisen tiukka, sillä kakkoseksi sijoittunut ”Saksan Sixin Suharit” miehityksellä Tomi Konttinen, Mika Koskenlaakso ja Tomi Paavola hävisi voittajille alle minuutin.

– Puoliksi leikillään heitin Konttisen Tomille ennen kisaa, että antakaa sitten tietä kun tullaan ohi. Siinä vaiheessa, kun me sitten ihan oikeasti mentiin niistä ohi, tajusin, ettei tämä kovin huonosti voi mennä. Osittain kisa meni jonoajeluksi, koska lunta oli niin paljon, ettei vaihtoehtoisia uria pahemmin ollut, Tarkkala raportoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic