fbpx
Uutiset

Mika Forss ja Zatopek Hoss Riihimäen ravien menestyskaksikko

Riihimäen kesäravikauden aikana on ravattu neljät ravit ja kolme kertaa ravien kovimman lähdön voittajina on juhlittu Mika Forssia ja Zatopek Hossia. 

Edellisissä raveissa forssalaisen Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettava Zatopek Hoss voitti kovatasoisen Riihimäki Grand Prixin. Maanantaina tehtävä oli etukäteen helpompi.

Timo Leivon ajoi Hillbilly Hildalla johtoon. Leivo luopui johtopaikasta, kun Forss ajoi Zatopek Hossilla eteenpäin ensimmäisellä takasuoralla. Viimeisessä kaarteessa Forss päästi Zatopek Hossin täyteen vauhtiin eikä vastustajilla ollut mitään mahdollisuutta kamppailla voitosta. Hillbilly Hilda seurasi toiseksi ennen Lizette Sisua. Zatopek Hossin voittoaika oli 14,8a/2100m.

– Lähdöt pitää aina ajaa. Toki viimeksi oli kovempi tehtävä ja tänään ori pääsi helpommalla. Tämä oli pitkään pois radoilta ja nyt Zatopek Hoss on päässyt starttirytmiin. Akut ovat täynnä on mielenkiintoinen syksy on tulossa, Forss totesi.

Mika Forssin vire Riihimäen raveissa on todella huima. Valtakunnan ykkösohjastajalla on koossa 11 voittoa. Ajajatilastossa toisena olevilla ohjastajilla on koossa kolme voittoa.  

Suomenhevosten rataennätyskoe jouduttiin perumaan osanottajapulan takia, mutta suomenhevosten illan kovimmassa lähdössä Esa Holopaisen ohjastama Joivaus teki hienon esityksen. Viimeisellä takasuoralla johtopaikalla ravannut Joivaus näytti jo väsyneeltä, mutta tamma puristi rehdisti voittoon hienolla ajalla 27,1a/2100m.

– Tuntui, että jäämme alakynteen. Tämä on vähän laiska menemään, mutta loppusuoralla se sai vauhdin päälle. Hevonen teki hienon startin, Holopainen iloitsi. 

Lämminveristen kakkossarjassa johtopaikalle kirmasi Leemark’s Casimir. Janne Ulmaksen ajokki joutui kuitenkin loppumetreillä taipumaan takana liftanneen Hannu Torvisen ohjastaman Lovesongin kiriessä voittoon.. Lovesongin voittoaika oli 14,9a/2100m. 

– Varmasti Lovesong meni lopussa ohitse, vaikka vähän laiskasti se ravasikin, Torvinen totesi.

Neljän suosikin voitoon päättyneessä Toto4-pelissä voittoon ravasi myös loppilaisen Ruusun Tallin omistama ja Hannu Torvisen ohjastama Maryland Rose. Kolmannesta ulkoparista kirineen tamman voittoaika oli hieno 15,4a/2100m. HäSa

Asiasanat

Menot