fbpx
Uutiset

Mikä ihmeen P-tunnus?

Hämeenlinnan keskustan pysäköinnistä on kirjoitettu paljon eri lehdissä ja keskustelua käydään aktiivisesti eri tahoilla: miten, missä ja kuinka pitkäksi aikaa pysäköinti pitäisi järjestää keskustassa.

On kysytty kaupunkilaisten mielipiteitä, viralliset tahot pitävät palavereita ja paluumuuttajat ovat artikkeleissaan kommentoineet asiaa, jollainen itse asiassa minäkin olen.

Joulukuussa muutimme takaisin kotikaupunkiin 17 vuoden poissaolon jälkeen ja tietysti keskustaan, ainakin toistaiseksi. Taloyhtiömme käsittää kolme rappua ja piha on pieni, joten kaikille asukkaille ei ole omaa pysäköintipaikkaa. Ja kyllä, tällä kertaa puhutaan siis keskustan asukaspysäköinnistä.

Saaristenkadulla, Hallituskadun ja Raatihuoneenkadun välissä on niin sanottuja kiekkopaikkoja.

Muuton jälkeen ilokseni huomasin, että liikennemerkissä Saaristenkadun ja Hallituskadun kulmassa on maininta “P-tunnuksella 4 tuntia” kiekkoaikojen lisäksi.

Normaalisti kadun varteen voi auton jättää päiväsaikaan tunniksi kiekolla, mutta ajattelinkin, että on ihan kivasti järjestetty hieman pidempi pysäköintiaika ajatellen keskustan asukkaita. Normaalisti asukaspysäköintihän tunnetaan jo joissain kaupungeissa keskustan alueilla. Luulin, että täälläkin.

Siitä paikasta soitin kaupungin vastaavalle taholle tiedustelemaan, miten ja mistä tällaisen P-tunnuksen voi saada. Soitin vain kuullakseni vastauksen, ettei sellaista P-tunnusta ei ole koko kaupungissa¿

Koko liikennemerkki on vähän väärä, totesi virkailija. Tämä tapahtui siis liki kolme kuukautta sitten ja merkki on edelleen paikoillaan. Kuinka kauan lienee jo ollut?

Mitenköhän pysäköinnintarkastajan apulainen tulkitsisi tieliikennelakia, jos kirjoittaisin paperisen P-tunnuksen autooni pysäköintikiekon lisäksi.

Kauhealla tohinalla ollaan muuttamassa kiekkopaikkoja maksullisiksi, mutta eiköhän kannattaisi hoitaa nämä keskeneräiset asiat ensin kuntoon ja sitten vasta suunnitella uutta. Vaihtaa edes ajan tasalla olevat liikennemerkit, vai onko tässä nyt tarkoitus antaa vain hieno ja keskustan asukkaitansa ajattelevan kaupungin kuva. Samoja P-tunnus merkkejä olen nimittäin löytänyt jo kolme¿..

Autoileva asukas kävelykadulta

Hämeenlinna

Menot