Uutiset

Mikä mättää?

On se aika lyhytnäköistä touhua tämä viinaverokeskustelu, kun jo ollaan nostamassa veroja ylös, kun vasta laskettiin.

Jos Helsingissä sattuu iltapäivälehtien mukaan makaavan miehiä kuin Raatteen tiellä, niin eikö tämä jo saa päättäjät hermostumaan.
Kai se nyt on ollut selvää jo iät ja ajat, että Helsingissä asuu ja makoilee enemmistö Suomen juopoista. Jos tämä on syy sille, että kohta ollaan veroja nostamassa, niin täytyy sanoa, että kyllä me asutaan todella isossa puuhamaassa.

Sen jotenkin voin ymmärtää, jos olisi seurannut järkyttävä rikollisuus tai muu yhteiskuntaa ja sen asukkaita koskeva haitta. Mutta jos ne ovat nämä makaavat ihmiset nurmikolla ja puiston penkillä, niin kyllä ollaan syvällä.

Täytyy sanoa, että kyllä medialla taitaa olla tässä valtiossa se suurin valta, jos kerran hallituskin on tehnyt näin lyhytnäiköisen veropäätöksen, kun kolmen kuukauden päästä ollaan jo surkuttelemassa.

Se hyvä puoli veroalessa oli, että jos se olisi ajoittunut talveen, niin silloinhan nämä nukkujat olisivat jäätyneet lumihankeen ja taas olisi tullut kuluja valtiolle. Ja kyllähän se olisi herättänyt paljon enemmän keskustelua jo kansainvälisestikin, kun Suomessa olisi maannut miehiä kuin talvisodassa.

Kyllä valtio tätä taustaa vasten teki ainakin sään puolesta oivan ratkaisun ajoittaessaan alen lämpimänä vuodenaikana. Kiitos siitä.

Parooni

Janakkala

Mainos