Uutiset

Mika Oksanen keilasi seniorimestaruuden

Kouvolan Mika Oksanen keilasi sunnuntaina Riihimäellä senioreiden suomenmestariksi. Loppukilpailun aloittaneen kuuden sarjan pelin vienyt ja sillä finaalipaikkansa lunastanut Oksanen voitti finaalissa välierästä loppuotteluun pääseeen Helsingin Harri Kalliokosken.

Kalliokoski aloitti finaalin kovalla rynnistyksellä, mutta sarjan edetessä peli tasoittui ja ensimmäisen sarjan tulokset olivat 208–205 haastajan hyväksi. Toisessa sarjassa Oksanen pystyi pitämään pelinsä ehjänä, kun vastustaja sortui kolmeen paikkaamattomaan ruutuun. Mestaruus ratkesi lopulta Oksasen komeaan kuuden kaadon jonoon ja viimeisen heiton jälkeen voittajalta irtosi kauan odotettu tuuletus.

Mika Oksanen oli tyytyväistä poikaa kultamitali kaulassaan.

– Ensimmäinen henkilökohtainen SM-kultamitali minulle. Tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun seniorikisoissa keilasin. Viime vuonna olisin jo päässyt mukaan, mutta ei tullut lähdettyä, Oksanen hymyili.

Oksanen saavutti kummankin tavoitteensa.

– Hienoltahan tämä nyt maistuu, kun tavoite toteutui. Kaksi tavoitetta minulla oikeastaan oli, kultamitali ja sitten paikka seniorien MM-joukkueessa, molemmat täyttyivät. MM-kilpailuihin lähden, jos vaan saan asiani järjestettyä ja eiköhän tuo onnistune, hän mietiskeli.

Mestaruus ei kuitenkaan tullut helpolla.

– Vaikeuksia oli keilojen lähtemisessä, nurkkia seisoi ja jonojen tekeminen oli tiukassa. Pallot toimivat hyvin, aika montaa käytin päivän mittaan. Vasta perjantai-iltana porasin uuden pallon, jota suurimmaksi osaksi käytin, Oksanen naurahti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic