Uutiset

Mikä on HJS:n taitokoulu?

Vuonna 2006 syntyneen jalkapalloilijanalun vanhempi ihmettelee, mikä on Hämeenlinnan Jalkapalloseuran taitokoulu? Hänen mukaansa koulusta on kerrottu vain sinne valittujen poikien vanhemmille eikä valintakriteerejä ole paljastettu.

HJS:n valmennuspäällikkö Ari Seppälä, mistä taitokoulussa on kysymys?

– Meillä on erikseen harrastepuoli ja kilpapuoli. Taitokoulu on huippu-urheilupuolta. Se on nyt aloitettu ensimmäistä kertaa esikouluikäisille. Talvinaperoitten ryhmästä taitokouluun on valittu 18. Montako valitaan, riippuu aina ikäluokasta.

Mikä on taitokoulun tavoite?

– Tarkoituksena on kehittää pelaajien kykyä hallita välinettä eli jalkapalloa. Tarjoamme naperoharjoituksissa intohimoa jalkapalloa kohtaan näyttäville pelaajille yhden ylimääräisen treenikerran viikossa, talvella HYK:n liikuntasalissa

Mitä näissä treeneissä tehdään?

– Taitokoulussa ei muodosteta joukkuetta eikä pelata ketään vastaan vaan keskitytään välineen kesyttämiseen.

Kuka valitsee pelaajat taitokouluun?

– Kaikista kilpa- ja huippu-urheilupuolen pelaajavalinnoista vastaan minä.

Mitä sanot vanhemmille, joiden mielestä heidän lapsensa kuuluisi taitokouluun, mutta ei ole sinne valittu?

– Valintaan ei vaikuta isien ja äitien intohimo, halukkuus, varallisuus, motivaatio tai yhteiskunnallinen asema. Valinnat tehdään puhtaasti sen mukaan mitä pelaaja esittää harjoituksissa.

Lehteen yhteyttä ottaneen vanhemman mukaan HJS:n taitokouluun valituista suurin osa on ohjaajien lapsia.

– Tämä on täysin perätön väittämä.

Onko taitokoulun toiminta Nuoren Suomen Sinettiseuran periaatteiden vastaista tai Palloliiton linjauksien vastaista, kuten vanhempi väittää?

– Ei millään tavalla. Seuran toimintatavat määrittelee seuran hallitus. Meidän uusi nelivuotisstrategia on täysin Palloliiton linjausten mukainen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic