fbpx
Uutiset

Mikä on tulevaisuus kunnissa?

Olkaamme rohkeita!

Emme ole ennustajia, emmekä voi tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Voimme kuitenkin ennakoida tulevaisuutta ja varautua tulevaisuuteen tekemällä ratkaisuja, joiden oletamme olevan tulevaisuuden turvaamista.

Jos elämme vain tätä päivää, vailla huolta huomisesta, silloin emme ajattele kuin itseämme.

Jos emme tee ratkaisuja, joilla aikomuksenamme on turvata tasa-arvoiset palvelut tulevaisuudessa asuinpaikasta riippumatta, emme ajattele lastemme ja nuortemme tulevaisuutta, emme ikääntyvää väestöämme.

Olkaamme rohkeita!

Kuntarajat unohtaen voimme muun muassa viedä lapsemme hoitoon, esikouluun tai kouluun, saada vanhuksemme lähelle asuinpaikkamme, ilman eri hakumenettelyjä.

Voimme käyttää eri alueiden palveluita hyväksemme, kuten nytkin teemme. Mutta voimmeko tulevaisuudessa käyttää naapurikunnan palveluita maksutta? Ovatko uimahallin ja kirjaston palvelut tulevaisuudessa samanhintaisia kaikille?

Maksavatko kunnat tulevaisuudessa kuntalaistensa käyttämistä muiden kuntien järjestämistä palveluista käytön mukaan?

Yhtenä kuntana maksamme yhdessä palveluista ja tuloveroprosenttimme on myös sama asuinalueesta riippumatta. Kuntien päättäjät ratkaisevat muiden kuntalaisten edustajina kuntien ja kuntalaisten tulevaisuuden.

Olemmeko tulevaisuudessa yhtä kuntaa vai mietimmekö edelleen jokaisessa kunnassa, miten ihmeessä saamme palvelumme järjestettyä, mitä karsimme, mitä jätämme? Nyt ei ole aika sulkea ovea tulevaisuudelta, vaan antaa kaikkien ovien olla avoimena uusille, raikkaille tuulille!

Mirja Piiroinen

valtuutettu, kunnanhallituksen jäsen (sd.)

Tuulos

Menot