Uutiset

Mika Pulkkisesta HJS:n uusi valmennuspäällikkö

Hämeenlinnan Jalkapalloseura saa uuden valmennuspäällikön. Vuodenvaihteessa tehtävässä aloittaa kotkalainen 43-vuotias Mika Pulkkinen.

Pulkkinen on entinen huippujalkapalloilija, joka on ennättänyt hankkia kannuksia myös jo valmentajana. Pelaajaurallaan hän on edustanut muun muassa hollantilaista Heerenveeniä ja itävaltalaista SW Bregenziä. Suomessa Pulkkinen on pelannut TP-Seinäjoen, AC Allianssin sekä kotkalaisten KTP:n ja KooTeePee:n riveissä.

HJS:n valmennuspäälliköksi Pulkkinen siirtyy KTP:n valmennuspäällikön tehtävästä. Kotkassa hän on valmentanut useampaakin juniori-ikäluokkaa (D-A-juniorit). Hän on toiminut myös urheiluakatemiavalmentajana. Valmentajan ammattitutkinnon Pulkkinen on suorittanut vuonna 2014.

Pulkkista ei tarvinnut kauan houkutella Hämeenlinnaan. HJS:n hyvät valmentajat ja seuran iloinen ilmapiiri saivat kokeneen valmentajan vaihtamaan maisemaa.

– HJS:n toiminta on täynnä mahdollisuuksia. Täällä on tehty hyvää työtä, jota on helppo jatkaa ja kehittää. Tarkoituksenani ei ole siis kääntää koko kelkkaa toiseen suuntaan, vaan tuoda omat mausteeni toimintaan. Haluan hyödyntää peliuraani ja kansainvälistä kokemustani lajin parissa, suunnittelee Pulkkinen.

Kotkassa mies työskenteli reilun 200 juniorin seurassa, mutta HJS:ssa häntä odottaa 1100 pelaajan savotta.

– Täällä minua odottavat uudet haasteet, mutta toisaalta aika lähellä samojen asioiden kanssa painitaan jokaisella paikkakunnalla, Pulkkinen muistuttaa.

Myös HJS:n toiminnanjohtaja Ville Dahlman uskoo Pulkkisen tuovan uusia tuulia HJS:n valmennukseen.

– Mika vakuuttaa ammattimaisuudellaan ja palavalla halulla tulla mukaan kehittämään hämeenlinnalaista jalkapalloa. Erityisesti valinnassa painoivat hänen osaamisensa Sami Hyypiä -akatemian toiminnassa ja kansainvälinen kokemuspohja pelaajana ja valmentajana. Nyt olemme valmiina vastaamaan paremmin jäsenistön toiveisiin luoda pelaajillemme edellytyksiä henkilökohtaisen huipun tavoitteluun, ja samalla meillä on seurana riittävät resurssit tukea kaikkien joukkueidemme valmennusta. Myös valmennuskoulutukseen Mikan palkkaaminen luo paremmat edellytykset, uskoo Dahlman.

Seura on uusimassa koko organisaatiotaan palvelemaan paremmin valmentajien koulutusta ja pelaajakehitystä. HJS kohdentaa henkilöstövoimavaroja kenttätyöhön tukemalla pelaajien ja valmentajien toimintaa harjoituskentällä.

Seura luopuu muun muassa urheilutoimenjohtajan tehtävästä. Tätä pestiä aiemmin hoitanut Ari Seppälä siirtyy F-ikäluokan vastuuvalmentajaksi vastaamaan pelaajanpolun ensimmäisten vuosien laadukkaasta toteutuksesta. E-ikäluokan vastuuvalmentajana aloittaa puolestaan Teuvo Palkki, ja D-ikäluokkaa vastuuvalmentajana luotsaa uusi valmennuspäällikkö Pulkkinen.

HJS on ensimmäisiä seuroja Suomessa, jossa 7–13-vuotiaiden vastuuvalmentajana toimii UEFA:n A-valmentajalisenssin omaava kokenut valmentaja. 

Seuran junioripäällikkönä jatkaa Joni Reijo, jonka vastuualueena ovat seuran harrastejoukkueet ja naperotoiminta. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic