Uutiset

Mika Salo löysikovan vauhdin ennenvetoakselin katkeamista

Hämeenlinnan moottoriradalla riitti säpinää jo perjantaina, kun kilpailijat harjoittelivat viikonlopun kisoja varten. Katseet kiinnittyivät ennen muuta Mika Häkkiseen ja Mika Saloon. Salo ajaa Super 2000 -luokassa, jonka kummatkin kilpailustartit ovat sunnuntaina. Häkkinen on puolestaan mukana Porsche Carrera Cup Scandinavian -luokassa, jossa ensimmäinen kilpailu ajetaan lauantaina ja toinen sunnuntaina.

Salolla on Ahvenistolla allaan Audi A4. Olli Haapalainen voitti samanlaisella autolla ensimmäisen osakilpailun kilpailulähdöt. Salo pääsi oman Audinsa rattiin ensimmäistä kertaa perjantaina ja oli tyytyväinen.

– Auto tuntuu tosi hyvältä. Keskiviikon testissä ajoin Haapalaisen autolla ja säädöillä, eikä siitä tullut yhtään mitään. Mukava oli päästä sellaisen auton rattiin, jota Haapalainen ei ole sotkenut, Salo kiusoitteli tiimikaveriaan.

Salon kierrosajat olivat perjantaina luokan nopeimpia ennen ongelmia: auton vetoakseli katkesi.

– Tiimi tekee parhaillaan töitä hartiavoimin. Kaverit lupasivat auton olevan kunnossa jälleen lauantaina, Salo kertoi.

Porshe-kisa sai yhden suomalaisen jälki-ilmoittautuneen. Ilmari Ullakko vahvisti tulevansa mukaan viikonlopun kilpailuihin.

Ullakko ajoi perjantaina ensimmäisen kerran Porschellaan ja vauhti oli heti kohdallaan.

– Kärkikolmikossa ovat vauhdit pyörineet, joten on oltava tyytyväinen. En ole tällaisella autolla ennen ajanut. Auto tuli suoraan tehtaalta, joten säädötkin on itse löydettävä.

Häkkisen ja Ullakon lisäksi Porschea kyydittää suomalaisista Markus Palttala.

Ahveniston ajot alkavat tänään aamuyhdeksältä aika-ajoilla. Päivän kilpailulähdöt alkavat kello 12.

12.

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic