Uutiset

Mika Savolaisen salibandykoulu täynnä liikunnan riemua

Kolmannen kerran järjestettävässä Mika Savolaisen salibandykoulussa lajitaitoja kartuttaa neljän päivän aikana yhteensä 45 junioria.

Steelersin junioripäällikkö Jussi Korhonen toimii leirin vastuuhenkilönä.

– Juniorit on jaettu kahteen ryhmään. Maanantaista torstaihin kestävällä leirillä on joka päivä kaksi tuntia lajiharjoitusta ja kaksi tuntia oheistreeniä. Välissä on tunnin ruokatunti, kertoi Korhonen.

– Saliharjoituksesta tunti pelataan. Oheisharkat ovat lajia tukevia, mutta lähinnä leikkejä ja pelejä. Neljään päivään junnuille tulee 16 tuntia ohjattua liikuntaa. Tiiviitä päiviä ja varmasti erilaisia, mihin junnut ovat tottuneet, Korhonen jatkoi.

Salibandykoulussa viilettää 7–14-vuotiaita junioreita salibandyhalli Paukkulassa ja sen ympäristössä.

Pyry Kauppinen, 11, pelaa sentterinä Steelersin junioreissa. Hän oli innoissaan leiristä.

– Minulla alkaa jo viides kausi seurajoukkueessa. Tykkään syötellä ja tehdä maaleja, mutta maalinteko on mieluisinta. Voittaminen ja maalinteko ovat hienointa lajissa, sanoi Kauppinen.

Pyry Kauppinen on maalihai

Pyry Kauppisen joukkue on todella osannut voittaa ja menestyä.

– Olimme eliittisarjassa kakkosia. Talven aikana pelasimme viisi turnausta, jotka kaikki voitimme. Viimeisin turnaus oli kolmisen viikkoa sitten Tallinnassa. Voitimme myös sen, Pyry kertoi.

Kauppinen on myös todellinen maalihai.

– Tein kauden aikana muistaakseni 56 maalia, Seminaarin kuutosluokalle siirtyvä Pyry laskeskeli.

Kauppisen kanssa Tallinnan turnausta oli voittamassa Atte Lirkki, 11.

– Olen pelannut neljä vuotta. Tämä on minun ykköslajini. Pelaan vasempana laitahyökkääjänä. Mukavaa, kun saa tehdä maaleja, sanoi Lirkki.

– Harjoituksissa kaikista hauskinta on yksi vastaan yksi -harjoitteet ja rankkarit. Kauden aikana taisi tulla 30–40 peliä, Ortelan koulun kuutosluokalle siirtyvä Lirkki sanoi.

Salibandykoulut kiinnostavat

Iittalalainen Aleksi Rantanen, 10, pelaa Kalvolan Keihään joukkueessa. Hän on harrastanut lajia neljä vuotta.

– Salibandy on rankka laji. Harjoituksissa on kiva tehdä maaleja. Voittaminen on mukavinta. Laji vaatii nopeutta, sanoi Rantanen.

– Olen joukkueessa maalivahti tai pakki. Ehkä maalivahdin paikka on mieluisampi. Ei pelota, vaikka pallo tulee vauhdilla ja kovaa. Olen itse halunnut maalivahdiksi. Siinä saa tehdä torjuntoja, Iittalan Yhtenäiskoulun viitosluokalle menevä Rantanen sanoi.

Steelersin junioripäällikkö Korhonen kertoi, että salibandykoulut kiinnostavat.

– Viime viikolla meidän vetämällä tyttöleirillä oli reilut 60 junioria Turengissa. Täälläkin näkyy todellista liikunnan riemua, Korhonen sanoi.

Viimeiset viisi kautta Tampereen Classicia edustanut Mika Savolainen, 36, todennäköisesti jatkaa hienoa uraansa. Savolainen oli voittamassa MM-kultaa vuosina 2008 ja 2010. Hän oli myös vuoden 2012 MM-hopeajoukkueessa.

– Mika ohjasi maanantaina täällä leirillä kaksi tuntia ja tekee saman myös torstaina. Hieno ele, kun se on pois Mikan omasta työajasta, Korhonen kehaisi. (HäSa)

Pasi Honkanen

Asiasanat