Uutiset

Mika Somppi oli nopein Hauhon jokamiestriathlonissa

Yhdeksännen kerran järjestetty Hauhon jokamiestriathlon keräsi lähes 200 lajin harrastajaa keskiviikkona. Paljon oli paikalla tavallisia kuntoilijoita ja melkein aloittelijoita, mutta kärkiniemet Mika Somppi ja naisten sarjan voittaja Katja Väisänen ovat valtakunnan huippuja ja moninkertaisia Suomen mestareita.

Joroista edustava, mutta Lahdessa asuva Mika Somppi, 45, vei Hauhon kisan ajalla 29.35. Hauhon koitos oli todellinen pikakisa lajin huipuille, sillä uintimatka oli 200 metriä, pyöräily 10 kilometriä ja juoksu kolme kilometriä.


Voittoputki jatkui

Somppi jatkoi voittoputkeaan Hämeenlinnan seudun triathlonkisoissa, sillä hän voitti lauantaina Aulangon kilpailujen perusmatkan.

-Ei viitsi katkaista hyvää putkea, tyytyväinen ja hyväntuulinen Somppi sanoi kisan jälkeen.

Uinnin jälkeen kärjessä oli uimari Aki Helander, joka haki uusia ulottuvuuksia triathlonkisalla. Somppi ui kolmanneksi nopeimmin, mutta lajiekspertti Somppi oli nopea jo varusteiden vaihdossa ennen pyöräilyosuutta.

-Tämä oli ihan mahtava kisa. Näin lyhyt kisa on triathlonistille nopeuskisa. Mahtava rutistus, kehui Somppi.


Järjestelyt saivat rutkasti kehuja

Hauholla ensimmäistä kertaa kisannut Somppi kiitteli järjestelyjä vuolaasti.

-Kaikki oli hyvin merkittyjä. Pyöräilyreitillä oli sileää asvalttia ja tie oli rauhallinen.

-Olen positiivisesti yllättynyt. Tässäkin lajissa on nähnyt monia erilaisia kisoja, mutta tämä kuuluu listassani kolmen parhaan joukkoon. En ole ennen tänne eksynyt, mutta tulen varmasti jatkossakin, Somppi suitsutti.

Esimerkiksi Hämeenlinnan SM-kisaviikonvaihteessa merkintöjen kanssa riitti pulmia.

TT226:n Markus Välimäki oli yleisen sarjan kakkonen ajalla 30.16. Aqua Plusin Kai Söderdahl oli yleisen sarjan kolmonen, 30.30. Söderdahlia nopeampi oli kuitenkin 40-vuotiaiden sarjaan osallistunut Sastamalan Rauno Koski, 30.17.

-Kaikki kulki tasaisen hyvin. Kaverit saivat pyöräilyssä hiukan hyötyä, kun jouduin yksin puskemaan kärjessä. On irtonainen ja hyvä olo, Somppi sanoi.

Somppi osallistuu ensi lauantaina Kuopiossa perusmatkan SM-kisaan.


Väisänen sai hyvän harjoituksen

Lahtelaisen X-Tri:n Katja Väisänen, 36, oli naisten nopein ajalla 32.13. Jenni Mattila hävisi Väisäselle lähes minuutin. Lammin Säkiän Marja Rantanen oli naisten kolmonen.

-Ihan hyvä rypistys. Olen tehnyt paljon pitkiä harjoituksia, joten tämä kävi hyvästä harjoituksesta ennen lauantaina Kuopion SM-kisaa Tavoittelen Kuopiosta mitalia, sanoi Väisänen.

-Tekemiseni oli tänään vähän tasapaksua. Olen tyytyväinen kisaan sinällään. Uinnissa oli paljon uimareita lähekkäin, joten siinä vähän mätti, Väisänen tuumasi.

Vuonna 1990 triathlonin aloittanut Väisänen on lajin Suomen mestari kaikilta muilta matkoilta, muttei täydeltä matkalta.

-Vuodesta 2004 pidin viiden vuoden tauon ja synnytin sinä aikana kolme lasta. Nyt on taas mukava urheilla, Väisänen sanoi.

-Minulle tämä oli puhdas harjoitus, mutta kuntoilijoille ja aloittelijoille tällainen kisa on hyvä aloituspaikka, ensimmäistä kertaa Hauhon kisassa vieraillut Väisänen sanoi. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic