Uutiset

Mika Sulin on vaikuttunut kisajärjestelyistä

Ensi vuonna Suomessa ja Ruotsissa järjestettävien MM-kisojen pääsihteeri Mika Sulin on vaikuttunut meneillään olevien Slovakian kilpailuiden järjestelyistä.

-Nämä ovat upeasti järjestetyt kisat – pienillä resursseilla ja ensimmäisen kerran. Olemme olleet avajaisista lähtien Ruotsin organisaation kanssa seuraamassa ja pyrkineet oppimaan heidän tekemisestään, hämeenlinnalaislähtöinen Sulin sanoo.

Suomen ja Ruotsin kilpailut ovat kuitenkin ihan erilaiset verrattuna tämän vuoden turnaukseen. Naapurimaat järjestävät kilpailut kahdestaan kahtena peräkkäisenä vuonna. Ensi vuonna välierät ja finaalit pelataan Suomessa ja vuotta myöhemmin Ruotsissa.

-Kumpikin maa on kokenut kisajärjestäjä. Meillä on valmiit areenat, kun esimerkiksi Bratislavaan halli valmistui vasta kilpailuihin, pääsihteeri sanoo.

-Kaksi maata ei ole koskaan aiemmin järjestänyt kisoja yhdessä. Tärkeintä on se, että olemme yhdessä ruotsalaisten kanssa katsoneet, miten jokainen osa-alue hoidetaan. Meillä ei ole valmista pohjaa, vaan kaikki pitää tehdä itse.

Hyvää jääkiekkoa

Sulinin mielestä Slovakiassa on ollut kunnossa järjestelyjen lisäksi itse pääasia eli peli.

-Pelin taso on ollut hyvä. Henkilökohtaisesti olen iloinen, että Saksa, Norja ja Tanska pärjäävät. Oma maajoukkue vain pitää meitä tiukoilla. Pelejä saa jännittää loppuun asti, Sulin nauraa.

Ensi vuonna kisat pelataan kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa. Puolivälierät pelataan lohkojen sisällä ja vasta välierässä maat kohtaavat toisen lohkon joukkueita.

-Se tuo pelit vielä mielenkiintoisemmaksi, Sulin uskoo.

Ensi vuoden kilpailuiden järjestelyvauhti kiihtyy heti, kun tämän vuoden maailmanmestari on selvillä.

-Jäämme Bratislavaan vielä maanantaiksi ja tiistaiksi keskustelemaan tv-yhtiöiden kanssa, koska ensi vuoden lohkot määräytyvät näiden kisojen rankingin mukaan. Kesä kuluu enemmän teknisen kisajärjestelyn parissa, ja markkinointi- ja myyntityö käynnistyvät syksyllä, kun kiekkokausi alkaa uudelleen, Helsingin MM-kisojen pääsihteeri sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

26.1.2020