fbpx
Uutiset

Mikael hopealle maantieteen olympialaisissa

Hämeenlinnalainen Mikael Asikainen voitti hopeaa maantieteen olympialaisissa Kölnissä.

Maanantaina Suomeen palannut Asikainen iloitsi kisamenestystä enemmän siitä, että sai tutustua muihin samanikäisiin opiskelijoihin ympäri maailmaa.

Kolmiosaisessa kilpailussa oli kirjallisen tentin ja multimediatehtävän lisäksi kartoitustehtävä kaupungilla. Kisaajien piti esimerkiksi kulkea Kölnissä ja piirtää kaupungista karttaa. Lisäksi he pohtivat, millä tavalla aluetta kannattaisi kehittää.

Asikainen kirjoitti keväällä ylioppilaaksi Kaurialan lukiosta. Nyt hän purkaa parhaillaan laukkujaan Helsingissä opiskelija-asuntoon.

Asikainen ja kolme muuta Kölnin kilpailun Suomen edustajaa saivat automaattisesti opiskelupaikan Helsingin yliopistosta maantieteen pääaineesta.

– Olen aina tykännyt maantieteestä, ja hain tätä opiskelupaikkaa, eli olisin joka tapauksessa halunnut tänne, Asikainen kertoo.

Hän ei vielä osaa sanoa toiveammattiaan, koska erikoistumisvaihtoehtoja on monia.

– Katsotaan nyt miten opiskelut ensin lähtevät käyntiin.

Maantieteen olympialaiset (iGeo) järjestettiin tänä vuonna yhdeksännen kerran. Mukana oli nelihenkisiä joukkueita 32:sta eri valtiosta.

Suomea edustivat Mikael Asikainen Kaurialan lukiosta, Tatu Suontausta Etelä-Tapiolan lukiosta, Auli Valtonen Ressun lukiosta ja Miikka Winter Iisalmen lukiosta.

Joukkue saavutti kolme henkilökohtaista mitalia: hopeaan ylsivät Mikael Asikainen ja Auli Valtonen ja pronssiin Tatu Suontausta. Suomi sijoittui yhteispisteissä kuudenneksi. Kilpailussa parhaiten menestyi Singapore niin joukkue- kuin henkilökohtaisella tasolla.

Lukiolaisten tiedekilpailuita rahoittaa Opetushallitus ja käytännön järjestelyistä, esimerkiksi kansallisesta kilpailusta, vastaa Biologian ja maantieteen opettajien liitto ry. (HäSa)

Menot