Uutiset

Mikael Koivunen …EM-takaa-ajojen …paras suomalainen

Ahveniston Ampumahiihtäjien Mikael Koivunen oli päivän paras suomalainen, kun ampumahiihdon EM-kisoissa Tshekin Nove Mestossa oli sunnuntaina ohjelmassa kaikissa neljässä sarjassa takaa-ajokilpailut. Lähtöjärjestykset ja erot määräytyivät pikakilpailujen perusteella.

Koivunen lähti M21-sarjassa sijalta 28 (+2.21) ja pystyi nostamaan hieman sijoitustaan. Ampumapaikoilta tuli kolme sakkoa (1+1+0+1) ja maalissa sijoitus oli 25:s. Eroa viidenneltä sijalta mestaruuteen nousseeseen Venäjän Alexander Povarnitsyniin kertyi reilu viisi minuuttia (+5.14).

Hopealle nousi Ukrainan Artem Tyshchenko (+1.24) ja pronssia sai Tshekin Adam Vaclavik (+1.45). Kolme sekuntia Koivusen perään lähtenyt Antti Repo ampui viisi sakkoa ja oli 34:s (+6.18).

N21-takaa-ajossa AAH:n 17-vuotias Jessika Rolig ampui kahdeksan sakkoa (2+1+3+2), mutta onnistui silti nostamaan sijoitustaan kuusi pykälää ja oli 32:s (+7.31). Kolme sakkoa ampunut Meri Maijala oli 37:s (+7.55). Mestaruuden vei Venäjän Svetlana Mironova.

Yleisissä sarjoissa parhaat suomalaiset olivat Sami Orpana (39:s) ja Sanna Markkanen (47:s). Kisojen paras suomalaissijoitus on Mikael Koivusen avausmatkan kolmastoista sija junioreiden 15 kilometrin normaalimatkalla.

Viestikilpailut päättävät EM-kisat. Junioreilla on maanantaina sekaviesti ja yleisten sarjojen viestit kilpaillaan tiistaina.

Suomen juniorijoukkueeksi on ilmoitettu hiihtojärjestyksessä Jessika Rolig, Meri Maijala, Antti Repo ja Mikael Koivunen. Mukana on neljätoista maata. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.5.2020