Uutiset

Mikael Koivunen kiirehti MM-katsastusten voittoon

Ahveniston Ampumahiihtäjien Mikael Koivunen, 19, onnistui mainiosti kotikisoissaan moottoriradalla nuorten MM-katsastuksissa. Koivunen voitti M21:n sarjan 15 kilometrin normaalimatkan.

Hyvään saumaan onnistunut Mikael Koivunen käytti aikaa 46.46,1. Hän selvisi vain yhdellä (0-0-1-0) sakkominuutilla.

– Kauden paras ammunta. Sain kerrankin kontrolloitua ampumista. Myös hiihto sujui yllättävän hyvin, vaikka olin pari päivää flunssassa, kertoi Koivunen.

Koivunen aloitti kesällä varusmiespalveluksen Lahden urheilujoukoissa.

– Kohtalaisesti olen saanut harjoiteltua armeijassa. Vähän on ollut sumplimista. Tämä on ollut uusi kokemus. Välillä olen voinut harjoitella viikon ihan reikäpäänä, mutta toisaalta välillä on ollut viikko ilman treeniä, hän pohti.

Koivunen lähellä MM-kisoja

Koivunen lienee lähellä MM-kisapaikkaa, vaikka kaikki ei olekaan mennyt aiemmissa katsastuksissa putkeen.

– Minulla oli yksi huono kisa, jonka jälkeen tulin kipeäksi. Sunnuntaina kisattava yhteislähtö on mielenkiintoinen kisa, joka vaatii vahvaa porukassa hiihtämistä. Siinä tietää koko ajan, missä kaverit menevät. Yhteislähtö on kunnon kilpailua, jossa pystyy hiukan myös taktikoimaan, Koivunen sanoi.

– MM-kisoihin ollaan kovaa vauhtia lähdössä, jos vain valitaan, Koivunen painotti.

Koivusen armeijakaveri, Saarijärven Pullistuksen Aku Moilanen oli kakkonen ja hävisi voittajalle 36,4 sekuntia yhteensä kahdella sakkominuutilla

– Ammunta oli hyvä. Hiihto oli myös hyvä siihen nähden, että olin viikon kipeänä flunssassa. Kuumetta ei ole kuitenkaan ollut. Keskityin nyt enemmän ampumiseen, sanoi Moilanen.

Atte Kiskolalta jäi kisa väliin

AAH:n Henri Lehtomaa, 19, oli katsastuksen viitonen häviten Koivuselle 2.24,3.

– Ampuminen (0-2-0-0) oli hyvää, mutta hiihto oli huonoa. Ei vaan lähtenyt kulkemaan. Toisaalta ampuminen oli normaalia parempaa. Urheilujoukoissa olen voinut harjoitella paremmin kuin koskaan. On voinut keskittyä täysillä, sanoi Lehtomaa.

AAH:n Erik Sinkko oli seitsemäs. AAH:n Atte Kiskola jätti lauantain koitoksen väliin pikkusairastelun takia.

Kauhajoen Karhun Mikko Loukkaanhuhta voitti M19:n 12 kilometrin normaalimatkan MM-katsastuksen ajalla 42.18,9. AAH:n Jussi Jarho, 18, oli seitsemäs ja hävisi voittajalle 3.18,8.

– Ampumiseni (1-0-1-2) oli melko normaali tulos. Olen huonossa kunnossa, sillä en pärjää suksella tällä hetkellä. Harjoittelu on kärsinyt abiturienttivuoden takia, sanoi Kaurialan lukiossa opiskeleva Jarho.

Auli Kiskola kakkonen

Jalasjärven Jalaksen Tiia-Maria Talvitie voitti N19:n katsastuksen vain yhdellä sakkominuutilla.

– Se oli minulle normiammunta. Hyvät olot. Maasto on raskas, sillä siinä on pitkä yhtenäinen nousu. Pitkä alamäki helpotti ampumista, sanoi Talvitie.

AAH:n Auli Kiskola, 17, vahvisti MM-paikkaansa kakkossijalla häviten Talvitielle 54,8 sekuntia.

– Kauden paras ampuminen (0-0-1-1). Siihen saattoi auttaa kotimaasto, sillä alamäki sopii minulle hyvin ampumapaikalle tultaessa. Syke laskee sopivasti. Hiihto ei ollut parasta mahdollista eikä se oikein tuntunut herkältä, sanoi Lammilla asuva Kiskola.

– MM-kisamatka ei ole vielä varma. Uskon, että ainakin kolme tyttöä valitaan. Talvitie otti jo kolmannen voiton. Myös nyt kolmoseksi yltänyt Suvi Minkkinen on vahvoilla valinnoissa, Kiskola sanoi.

Lukion toista luokkaa käyvä Kiskola kokee sunnuntaisen yhteislähdön haastavaksi.

– Yhteislähdössä tulee seurattua muita. Pikamatka on minulle mieluisin, viime vuonna nuorten MM-pikamatkan 11. sijoittunut Kiskola totesi.

Jessika Rolig neljäs

AAH:n Jessika Rolig oli N19:n sarjassa neljäs. Hän hävisi voittajalle 2.54,3. AAH:n Erika Jänkä oli kuudes.

– Ampumisessa (1-2-0-1) ensimmäisen pystypaikan kaksi minuuttia vähän harmitti. Kauden aikana ampumisessa on ollut ongelmia. Muut tytöt ampuvat paremmin. Hiihdin kisan parasta vauhtia, vaikka se olikin kaukana kauden parhaastani, sanoi Rolig.

Lukion syksyllä Vuokatissa aloittanut Rolig tuli torstaina Hämeenlinnaan.

– Jouduin sen takia tekemään avaavat treenit jo keskiviikkona. Se saattoi vaikuttaa tähän kisaan. Lisäksi tänään viimeisellä paikalla tuli lataushäiriö, jossa meni 5-10 sekuntia, Rolig sanoi.

Myös Rolig on lähellä MM-kisamatkaa Itävaltaan. Joka tapauksessa Jessika lähtee yhdessä Auli Kiskolan kanssa nuorten olympiafestivaaleille helmikuussa Romaniaan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic