Uutiset

Mikael Koivunen säväytti ampumapaikalla

Ahveniston Ampumahiihtäjien 21-vuotias Mikael Koivunen avasi aikuisten arvokisauransa Kontiolahden MM-kisoissa torstai-illan 20 kilometrin normaalimatkalla.

Ampumapaikkatoiminta keräsi huomiota, kun nuorukainen ampui kolme paikkaa nollille ja ainoastaan viimeisen pystypaikan toinen laukaus meni ohi. Nolla-ammuntaan ylsi 125 kilpailijasta vain viisi.

Koivunen nousi vaikean alkukauden jälkeen MM-joukkueeseen helmikuun hyvien IBU-cupin suoritusten myötä. Kuuden viikon sairastelun jälkeen hän pääsi vasta vuodenvaihteessa jälleen harjoittelemaan täysipainoisesti, mutta hiihtokunto ei ehtinyt nousta riittävästi.

Yhdellä sakkominuutilla Koivusen sijoitus oli 80:s (+7.27). Viime vuonna nuorten MM-kisojen normaalimatkalla hän oli kahdeksas.

– Aamusta alkaen oli keskittynyt olo. Ammunta on tänä vuonna lähtenyt kulkemaan ja tämä taisi olla uran paras neljän paikan suoritukseni. Suksella jäin ja lopussa vielä hyydyin. Rankka kisa oli. Paikka MM-kisoissa tuo ilman muuta potkua kesätreeneihin, Koivunen summasi debyyttiään.

Maailmancupia johtava ja Sotshin olympiavoittaja Ranskan Martin Fourcade nousi yhdellä sakolla maailmanmestariksi ja oli tyytyväinen alkukisojen vaikeuksien jälkeen kuudennesta MM-kullastaan.

MM-hopean sai nolla-ammunnalla Norjan Emil Hegle Svendsen (+0.20) ja pronssin myös yhden sakon ampunut Tshekin Ondrej Moravec (+0.40)

Paras suomalainen oli kolmella sakolla Ahti Toivanen (51:s +5.26). Olli Hiidensalo oli 64:s (+6.26/ 4 sakkoa) ja Jarkko Kauppinen 75:s (+7.03/ 5). (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic