Uutiset

Miki Kuronen piti Suomen toiveet elossa

Suomi oli pakkovoiton edessä reikäpeliottelussaan Portugalia vastaan Linna Golfin EM-kilpailuissa perjantaina. Joukkue vastasi huutoon, tosin vaikeimman kautta, ja nappasi tarvittavan voiton uusintareikien jälkeen lukemin 3–2. Sankarin rooliin nousi lopulta Miki Kuronen, joka nousi omassa ottelussaan ensin tasoihin 18. reiällä, ja sen jälkeen onnistui voittamaan vastustajansa João Giraon toisella uusintareiällä.

Kuronen tunnusti jännittäneensä uusintaa, koska tappio olisi tiennyt Suomen putoamista ensi vuoden EM-kisoista.

– En ajatellut, mitä tappio aiheuttaisi, vaan ajattelin, miltä voitto tuntuisi. Toki tilanne oli jännittävä, kun tiesi, mikä oli panoksena. Mutta koin tilanteen enemmän mahdollisuutena, Kuronen avasi tuntojaan.

Kurosen ohella Suomen joukkueen pistetiliä Portugalin kaadossa kartuttivat foursome-pari Erik Myllymäki–Albert Eckhardt ja vahvaa turnaustaan jatkanut Linus Väisänen.

Lauri Ruuska ja Kristian Kulokorpi hävisivät omat tiukat ottelunsa. Molempien pelit venyivät aina viimeiselle reiälle asti, mutta voittoon asti heidän eväänsä eivät aivan riittäneet.

Taistelutahtoa löytyi

Torstaina Suomen joukkue käveli Linna Golfin takaysillä päät painuksissa, kun Hollanti nousi viimeisten reikien aikana voittoon. Perjantain kierroksella isäntäjoukkueen pelissä oli kuitenkin erilaista tunnetta, jonka päävalmentaja Staffan Johanssonkin nosti esille.

– Tänään joukkueen esityksessä oli parasta se tunteen palo, joka loisti heidän silmistään. 14. reiältä eteenpäin pelaajat taistelivat upeasti, Johansson korosti.

Suomi pelaa lauantaina sijoista 13–14 Islantia vastaan. Pelin panoksena on ensi vuoden EM-paikan säilyttäminen. Tappion kärsinyt joukkue tippuu alempaan divisioonaan.

Islanti on Johanssonille mieluisa vastus.

– Islannin valmentaja on paras ystäväni sekä myös entinen valmennettavani. Islannin joukkueessa on kaksi todella kovaa pelaajaa, joten saamme olla varuillamme. Jos pelaisimme lyöntipeliä, voittaisimme yhdeksän kertaa kymmenestä, mutta reikäpeli on aivan eri juttu, hän korosti mies miestä vastaan pelattavan reikäpelin arvaamattomuutta.

Espanja marssi finaaliin

Toiseksi viimeisenä kisapäivänä pelattiin paikasta lauantain finaaliin. Brittein saarilla oli kolme maata neljän parhaan joukossa taistelemassa finaalipaikoista. Päivän pelien jälkeen Skotlanti joutui hautaamaan kultahaaveensa, sillä Espanja marssi ylivoimaiseen 5,5–1,5-voittoon. Toisessa välierässä Irlanti peittosi Englannin 5–2.

Finaalipäivän pelit alkavat aamulla kahdeksalta ja Suomen ottelun ensimmäinen pari starttaa kello 9.20. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic