Uutiset

Mikko Pietilä vei tasaisen Tarmon Maljan

Forssalaista FBC-seuraa edustava hämeenlinnalainen Mikko Pietilä voitti sunnuntai-iltana Hämeenlinnan keilahallissa keilatun perinteisen Tarmon Malja-kilpailun finaalin mahdollisimman niukalla erolla. Voitto kuuden sarjan finaalissa ratkottiin Pietilän ja lahtelaisen ex-ammattilaiskeilaaja Jouni Helmisen kesken loppujen lopuksi kilpailussa tehtyjen kaatojen määrän perusteella.

Kilpailun alkua hallitsi Turengin Kiilan Olli Hirvonen, joka nousi kärkipaikalle toisen sarjan jälkeen. Seuraavilla sijoilla vaihtelivat Pietilä, Helminen ja Kiilan Christer Ström. Neljännen sarjan jälkeen Hirvonen oli vielä reilussa, noin 70 pisteen, johdossa. Helmisen ja Pietilän ero oli Helmisen hyväksi 27 pistettä.

Tämän jälkeen kaksikko aloitti hurjan kirinsä. Pietilä keilasi kahteen viimeiseen sarjaan pisteet 255 ja 258, Helminen 238 ja 248. Tähän vauhtiin Hirvonen ei kyennyt vastaamaan ja viimeisen sarjan 162 pistettä hankalalla ykkösradalla pudotti hänet kärkipaikalta.

Pietilä ja Helminen päätyivät siis samaan tulokseen 1392 pistettä (ka 232 pist/sarja), mutta Pietilä teki kilpailussa 48 kaatoa, kun Helmisen kilpailukupongista niitä löytyi 43.

Näin siis voitto Pietilälle tavalla. jolla ei miesmuistiin ole voittoa Hämeenlinnan keilahallissa ratkottu. Lopulta kolmanneksi kilpailussa tullut Olli Hirvonen hävisi voittajalle 37 pistettä tuloksella 1355 pistettä.

Myös Kiilan Sonja Mäkelä intoutui kirimään. Hän keilasi viimeiseen sarjaan 265 pistettä ja samalla nousi tulosluettelon neljännelle sijalla yhteistuloksella 1317 (tas 42 pist). Viidenneksi kilpailussa tuli Kurran Kimmo Väänänen 1286 (tas 78 pist) ja kuudenneksi Christer Ström 1284 (tas 42 pist). Kilpailun parhaana naisena palkittiin Sonja Mäkelä ja parhaana juniorina Juvel-Teamin Lauri Sipilä.

”Luottavaisella mielellä”

Kilpailun jälkeen Pietilä kertoi olleensa luottavaisella mielellä koko kilpailun ajan ja olevansa hyvin tyytyväinen ensimmäiseen voittoonsa viimeisen kahden vuoden aikana. Myös Helminen oli tyytyväinen suoritukseensa, olihan hänellä jo 13 kilpailusarjaa takana sunnuntaipäivän aikana.

Sen verran harvinaista kilpailun voiton ratkominen kaatojen määrällä on, ettei Helminenkään muista sellaista kohdalle osuneen pitkän uransa aikana.

Alkukilpailun yhteydessä pelattiin myös erillinen Tarmon veteraanikilpailu. Kisa voitosta oli siinäkin todella tasainen. Voittoon keilasi hämeenlinnalainen, Juvel-Teamia edustava, pitkäaikainen keilailuvaikuttaja ja -valmentaja Matti Siren loistavalla tuloksella 1360 (tas 72 pist). Toiseksi tuli kilpailun useasti aikaisemmin voittanut Valkeakosken Walki-Teamia edustava Aarne Tuominiemi. Hän hävisi Sirenille vain seitsemän pistettä tuloksella 1353 (tas 90). Kolmas oli riihimäkeläinen TAKU-seuraa edustava Leo Ahonen tuloksella 1345 (0), neljäs Kiilan Jorma Kortesalo 1330 (30) ja viides Lahden GK:n Antero Immonen 1326 (96). (HäSa)

Päivän lehti

20.1.2020