Uutiset

Mikko Sirenin loppuveto kova

Angelniemen Ankkurin Mikko Sirenin alkumatka EM-katsastuksessa ei sujunut tarkasti, mutta miehen saatua vauhdin ja tarkkuuden kohdalleen oli meno muille liian vauhdikasta. Voitto 16,5 km:n radalta tuli 33 sekunnin erolla seuratoveri Miika Kirmulaan. Kolmas oli runsaan minuutin hävinneenä Kalevan Rastin Hannu Airila. Aamupäivän aurinko meni pilveen kisan vanhetessa ja lopussa oli jo todella kylmää hetkittäisessä lumisateessa.

– Ei minkäänlaista tuntoa sormissa enää loppumatkalla, aivan tunnottomat, puuskahti Kirmula maalissa.

Siren lähti tuntia aikaisemmin, eikä pahimpaan lumi- ja vesisateeseen joutunut. Maasto oli muuten erittäin nopeakulkuista ja vastasi siten tarkoitustaan Tshekin EM-kisoja silmällä pitäen.

Naisten matka oli 10,4 ja nopeimmat taittoivat sen runsaaseen tuntiin. Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen piti suunnistuksen hallinnassaan ja jätti Tampereen Pyrinnön Saila Kinnin 28 sekunnin päähän. Keuruun Kisailijoiden Sari Anttonen jäi jo puolitoista minuuttia.

– Minä nautin tästä suunnistuksesta, rata oli hieno. Maastossa oli uria joita voi hyödyntää vauhdin pidossa, Rantanen jutteli. Kärkisuunnistajat pitivät ratoja kohtalaisen helppoina.

Nuorten valioissa Kalvolan Keihään Väinö Johansson oli parhaana H18:n kymmenes. Muissa sarjoissa menestyivät Antti Virtanen HlS 3/H45, Jari Järvinen HlT 3/H55AL, Eero Liski LHR 1/H85, Jenna Lehtinen HlS 2/D18, Anu Laine HlS 2/D40AL, Niilo Syrjälä LHR 3/H14 ja Elmeri Syrjälä LHR 1/H12.

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic