fbpx
Uutiset

Mikko Tolvanen sivussa joulutaukoon

Lauantaina JYPiä vastaan jääkiekon SM-liigassa loukkaantunut HPK:n maalivahti Mikko Tolvanen on sivussa tositoimista näillä näkymin joulutaukoon asti. Tolvanen loukkasi polvensa sivusiteen törmäyksessä JYPin Harri Pesosen kanssa. Sivusiteessä on repeämä, joka ei kuitenkaan vaadi leikkaushoitoa.

-Totta kai loukkaantuminen harmitti, mutta olisi tässä voinut käydä pahemminkin. Nyt selvisin kohtuullisen vähällä. Jos nyt missaan kuusi peliä ennen taukoa, pitää se vain hyväksyä. Tauko tulee hyvään paikkaan. Sen aikana ehdin laittamaan itseni kuntoon.

-Mikäli kuntouksen aikana ei tule takapakkia, on toipumisennuste hyvä. Maalivahdille tämä on ikävä vamma, koska polvet ovat aika kovilla. Kenttäpelaajilla niihin ei tule niin isoa vääntöä. Muille samantapaisesta vammasta kärsineille maalivahdeille ei ole kuitenkaan tullut kovin pitkää huilia, Tolvanen tietää.

HPK:n ykkösmaalivahdiksi syksyn aikana noussut seuran oma kasvatti ei heti edes tajunnut loukkaantuneensa.

-En ensin huomannut, että polvi olisi mennyt. Jatkoin peliä, mutta nopeasti tajusin, etten pysty pelaamaan.

Tolvasen loukkaantuminen tuli ikävään paikkaan.

-Joukkueella oli juuri alkanut homma toimimaan, joten olisi ollut kiva pelata. Tämä on kuitenkin jääkiekkoa. Ei auta valittaa, hän sanoo.

Maalivahti ei ole aikaisemmin urallaan kärsinyt pahoista loukkaantumisista.

-Juniori-ikäisenä olin lonkan tähystysleikkauksessa, mutta se ei ollut mikään iso toimenpide.

Aaltonen jatkaa

Porin Ässistä Kerhossa lainalla oleva keskushyökkääjä Nico Aaltonen pelaa HPK:ssa ainakin seuraavat kuusi peliä eli samaiseen joulutaukoon asti. Otto Paajanen pelaa puolestaan jouluun asti Mestistä kouvolalaisen KooKoon paidassa.

Edellisviikolla SaiPa- ja JYP-otteluissa voittomaalit tehnyt Aaltonen on johtanut Kerhon vitjaa, jossa laidoilla viilettävät kesken kauden seuran kanssa sopimukset tehneet Jan-Mikael Juutilainen ja Kari Sihvonen.

HPK:n valmennusjohto ilmaisi lauantaisen JYP-voiton jälkeen suorasanaisesti, että Aaltonen on heidän toivelistallaan.

-Aaltosen ketju on ollut selvästi meidän osaavin ketju viime otteluissa. Aaltonen itse on tehnyt tärkeitä maaleja ja olemme erittäin tyytyväisiä tähän jatkosopimukseen, kommentoi HPK:n valmentaja Pasi Arvonen.

HPK jatkaa otteluitaan seuraavaksi torstaina Tapparan vieraana ja kotiyleisön edessä lauantaina TPSää vastaan. (HäSa)

Menot