Uutiset

Mikrofonissa Suliiin-Saaaaristoooooo

Yli kymmenen vuotta pelejä kuuluttanut Erkki ”Wimu” Virtanen ei tiedä syytä, miksi hänet hyllytettiin. Kuuluttajan kopissa vain oli toinen mies.

HPK:n kotipeleissä kaikuu uusi ääni. Sanoja venyttävä ja hehkuttava tyyli kuuluu Ville-Veikko Sulin-Saaristolle. Moni on kuitenkin ihmetellyt, mihin hävisi yli kymmenen vuotta kuuluttajana toiminut Erkki ”Wimu” Virtanen.

– Sitä kysytään minulta jatkuvasti, kun käyn hallilla. Syytä en tiedä. Kesällä sovittiin, että kuulutan edelleen, mutta kun tulin harjoituspeliin, kopissa istui toinen kuuluttaja, Virtanen kertaa.

HPK:n johto ei ole vaivautunut ilmoittamaan Virtaselle, että hänen työpanostaan ei enää tarvita. Myöskään syytä ei ole ilmoitettu.

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela sanoo, ettei Wimun lähtöön liity mitään dramatiikkaa.

– Wimu on tehnyt ansiokkaan uran, mutta halusimme tuoda kuuluttajaksi uusia osaajia. Ei siihen mitään muuta syytä ole. Kuuluttaminen on persoonakysymys. Haetaanhan tällä uutta tunnelmaa halliin.

Kysymykseen, onko asia hoidettu kerhon puolelta asianmukaisesti, Korpela vastaa, että asiaa pitäisi kysyä Wimulta.

Salibandysta jäähalliin

Ville-Veikko Sulin-Saaristo myöntää, että ensimmäisessä liigapelissä häntä jännitti aivan sikana. Takana oli ainoastaan pari harjoitusottelua.

Aivan noviisi Sulin-Saaristo ei kuitenkaan ole. Hän kuulutti viime vuonna FC Trackersin matseja ja sitä ennen Paukun pesäpalloa. Tänä syksynä Kalvolassa oli salibandykauden avaus, jossa Sulin-Saaristo kuulutti otteluita. Paikalla oli myös HPK:n johtoa.

– Sen jälkeen minulle soitettiin ja kysyttiin, haluanko kokeilla hommaa. Tottakai halusin. Tämähän on iso juttu.

– Toimitsijoille iso kiitos, sillä he ovat opastaneet todella hyvin. Muuten olisin ollut pulassa.

HPK:n johto on toivonut uudelta kuuluttajalta hehkutusta. Sitä on myös peleissä kuultu.

– Innostun pelistä siinä kuin katsojatkin. Pelaajalistoja pitää kuitenkin etukäteen lukea, että lausun nimet oikein.

Yleisönosastolla Sulin-Saaristo on saanut muutamia moitteita siitä, että hän venyttää sanoja.

– Jokaisella on oikeus mielipiteeseen. Kaikkia en voi miellyttää. Venyttäminen on mun tyyli. (HäSa)

HPK:n kotipelien uusi ääni kuuluu Ville-Veikko Sulin-Saaristolle. Hänen tyyliinsä kuuluu sanojen venyttäminen ja tunnelman luominen halliin.

Menot