fbpx
Uutiset

Mikronesiassa kiitoradalle pyrkinyt lentokone päätyi laguuniin

Tyynellämerellä Mikronesiassa Wenon lentokentälle laskeutumista yrittänyt lentokone päätyi viereiseen laguuniin. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut onnettomuudessa vakavasti.

Lentokoneessa oli 35 matkustajaa ja 12 miehistön jäsentä. Onnettomuuden jälkeen paikalliset auttoivat heidät rantaan veden varasta.

Air Niugini -lentoyhtiö ei ole kommentoinut onnettomuuden syytä. Tapahtumahetkellä sää oli tiettävästi epävakaa ja näkyvyys huono. Silminnäkijän mukaan kone lähestyi lentokenttää hyvin matalalla ennen osumistaan veteen.

Matkustajana ollut Bill Jaynes kertoi, ettei hän edes huomannut onnettomuutta ennen kuin vettä alkoi tulvia sisään.

– Se oli epätodellista, Jaynes kommentoi paikalliselle radiokanavalle.

– Luulin, että olimme laskeutuneet maalle, kunnes näin reiän koneen sivussa ja veden tulevan sisään. Ajattelin, että ei tämän näin pitäisi mennä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun lentokone päätyy mereen Mikronesian alueella. Tyynenmeren pienillä saarilla lentokenttien kiitoradat ovat suhteellisen lyhyitä. Wenon lentokentällä kiitorata on 1,8 kilometriä pitkä ja meri ympäröi sitä kolmesta suunnasta. Esimerkiksi Helsinki-Vantaalla kiitotiet ovat noin kolmen kilometrin pituisia.

https://www.finavia.fi/fi/uutishuone/2017/nelja-faktaa-helsinki-vantaan-kiitoteista

Asiasanat

Menot