Uutiset

Miksi asukkaille ei kerrottu talon siirtohankkeesta?

Empire-tyylisen puutalon siirtosuunnitelmat Hallituskadulta Koulukadulle hämmentävät talon asukkaita. Hämeen Sanomat kertoi siirtoaikeista tiistaina 21. kesäkuuta. Asukkaat kuulivat suunnitelmista tällöin ensimmäisen kerran.

Miksi asukkaille ei kerrottu hankkeesta, Kantakulman hallituksen puheenjohtaja Harri Pirttiniemi?
– Meillä on vasta aiesopimus kaupungin kanssa. Keskeneräisillä asioilla ei ole informaatioarvoa. Emmehän me voi lähteä liputtamaan pelkillä suunnitelmilla.

– Miksi meidän pitäisi kertoa suunnitelmista, jos nopeimmillaan jotain tapahtuu vuoden tai puolentoista kuluttua?

Vuokrasopimusten irtisanomistaika on kolmesta kuuteen kuukautta. Joku raja pitää olla siinä, mitä kerrotaan ja mitä ei.

– En halunnut juttua lehteen, koska asukkaille ei ollut kerrottu suunnitelmista. Kaikennäköisiä ajatuksiahan pulpahtelee päähän, emmekä heti juokse kertomaan asukkaille.

Säilyykö asukkailla vuokrasuhde?
– No mitä luulisit, jos talo nostetaan nosturin nokkaan ja siirretään? Tämähän vastaa talon purkamista, paikalle ei jää kuin ulkokehikko.

– Meillä ei ole minkäänlaista kauppakirjaa Koulukadulta. Painotan, että asia on keskeneräinen. Sen voin sanoa, että asuntoja taloon tulee mahdollisen siirron jälkeen.

Hallituskadun talossa asuva Jaakko Toivonen kertoo, että suunnitelmat ovat ihmetyttäneet ja herättäneet voimakasta keskustelua asukkaiden kesken.

Miten tilanne olisi mielestäsi voitu hoitaa paremmin, leipurimestari Toivonen?
– Oli suoraan sanottuna järkytys, että sain lehdestä lukea tästä. Juttuhan yltää loppujen lopuksi siihen, kun edellinen omistaja myi tontin nykyiselle pari vuotta sitten. Silloin keskustelimme nykyisen omistajan kanssa, ja kaikki vaikutti hyvältä. Nämä suunnitelmat tulivat kuin märkä rätti naamalle.

– Hienoahan se on, että säilytetään vanhoja rakennuksia. Mutta kun luin, että tähän paikalle on kaavoitettu viisikerroksinen kerrostalo, karvat nousivat pystyyn. (HäSa)