Uutiset

Miksi Aulangon näkötorni on vielä kiinni?

Aulangon näkötorni ei vielä pääsiäisenä ollut auki, vaikka turisteja liikkui Aulangolla.

Näkötornin tasanteelta on otettu yksi ikkuna irti ja turistit kulkivat näkötorniin auki olevasta ikkunasta. Miksi ikkuna on pois paikaltaan, puistonjohtaja Jere Rauhala?

– Sinne on nyt joku murtautunut sisälle. Se on valitettavaa. Itse asiassa viime keväänä oli sama tilanne, että joku oli irrottanut ikkunan ja mennyt sisään. Jos tornissa tapahtuu jotakin, kun se ei ole virallisesti auki, tilanne on hankala. Torni ei ole auki, jos ovi on kiinni.

Miksi näkötorni on vielä kiinni, vaikka alueella liikkuu paljon turisteja?

– Hyvä kysymys. Käytännössä näkötorni aukeaa samaan aikaan tornikahvilan kanssa. Ovi ja karmi turpoavat keväällä niin, että näkötornin ovea ei saa sähkölukolla kiinni vaan jonkun pitää se avata ja sulkea. Me emme ole vielä pystyneet aukaisua järjestämään, koska ei ole tarpeeksi henkilökuntaa.

Metsähallituksen nettisivuilla on tieto, että näkötorni aukeaa vappuna, pitääkö se paikkansa?

– Se tieto on perustunut siihen, että tornikahvila aukeaisi myös silloin. Ovi on nyt niin turvoksissa, että näkötorni avataan vasta tornikahvilan kanssa samaan aikaan, jotta joku on joka päivä avaamassa ja sulkemassa sen. Me emme voi ottaa riskiä, että ovi jäisi yöksi auki.

Koska sitten tornikahvila aukeaa, yrittäjä Anssi Nykopp?

– Näyttää siltä, että emme saa kahvilaa auki vielä vapuksi. Paikat ovat olleet niin jäässä, että vesi ei vielä kulje, emmekä voi avata kahvilaa, ennenkuin vedet kulkevat.

Tornikahvila aukeaa äitienpäiväviikonloppuna.
Onko kahvila sitten auki joka päivä?

– Olemme sen viikonlopun auki ja sitten taas viikon kiinni. Sen jälkeen olemme joka päivä auki. (HäSa)