Uutiset

Miksi kouluun ilmoittautuminen Wilmalla takkusi?

Hämeenlinnalaisvanhemmilla on ollut vaikeuksia ilmoittaa lapsiaan peruskoulun ensimmäiselle luokalle sähköisen Wilma-järjestelmän kautta.

Onko järjestelmässä ollut jotain ongelmia, palvelusuunnittelija Nikke Keskinen Hämeenlinnan opetuspalveluista?

-On käynyt niin, että yksi ainoa tallenna-painallus on jäänyt meidän työntekijältä tekemättä ja asetus oli jäänyt menemättä päälle viikonlopuksi. Maanantaina ongelma korjattiin ja ilmoittautumisaikaa jatkettiin tämän viikon perjantaihin saakka.

Voiko ilmoittautumisen tehdä muulla tavoin kuin sähköpostiosoitteen vaatiman Wilman kautta?

-Kukaan ei jää pulaan asian kanssa, sillä myös kirjallinen ilmoittautuminen on mahdollista. Niihin koteihin, jotka eivät olleet ilmoittautuneet 17. päivään mennessä, on lähtenyt muistutuskirje, jossa on mukana kirjallinen oppilaspaikan hakemislomake.

-Hakemus, jonka voi printata ja täyttää, löytyy myös nettisivulta hameenlinna.fi. Vasemmalta kun painaa opetuspalvelut, tulee esiin meidän sivustomme. Oikealla on sellainen kuin pikalinkkejä->oppilaspaikan hakeminen. Sieltä saa ympäri vuoden tietoa, miten haetaan oppilaaksi ihan milloin vain.

-Hakemuksen voi täyttää myös Palvelupiste Kastellissa, kirjastoissa tai kaupunginosakeskuksien palvelupisteissä. Lisäksi voi ottaa henkilökohtaisesti yhteyttä opetuspalveluiden hallintoon.

Kuinka paljon tulevia ekaluokkalaisia on vielä ilmoittautumatta?

-Maanantaina oli 100 perhettä 660:sta, joilta ei ollut tullut ilmoittautumista. Nyt ilmoittautumattomia ei varmaan enää montaa kymmentäkään ole.

Koska perheet saavat tiedon paikoista?

-Viikolla 9 kasaan kaiken aineiston apujoukkojen kanssa ja aloitamme koulupaikkojen määrittelyn. Se huipentuu siihen, että uusien ekaluokkalaisten lähikoulupäätökset, jotka meillä tekevät koulujen rehtorit, lähtevät 16.3. yhteispostituksella koteihin. Varmaan postiluukut kolahtavat 19.3. maanantaina.

Pienryhmien oppilaaksiottopäätökset postitetaan kaupungin nettisivujen mukaan myöhemmin 30.3. mennessä. Kouluihin tutustuminen toteutetaan viikolla 19. (HäSa)

Mainos