fbpx
Uutiset

Miksi pitäisi lähteä omaa maakuntaa edemmäs jortsuamaan?

Miksei Kanta-Hämeessä ole yhtään lavatanssitapahtumaa? Tätä kysyivät itseltään ja toisiltaan janakkalalaiset Heikki ja Päivi Vaalanti -ja ryhtyivät ajatuksesta tekoihin.

Nyt on hyvää vauhtia syntymässä viisipäiväinen tanssitapahtuma nimeltä Satulinnan tanssipäivät. Päivänvalon tapahtuma näkee reilun vuoden kuluttua helatorstaiviikolla eli 24.-28.5.2006. Ohjelmaan on listattu tanssikursseja, tanssikilpailuja ja hyviä orkestereita.

-Tapahtuma alkoi hahmottua ihmeen nopeasti, kun mukaan tulivat joensuulainen diplomitanssinopettaja Juhani Tahvanainen ja yrittäjä Aaro Pesonen Hattulan tanssiravintola Satulinnasta, Vaalannit nauravat.

Tahvanaisella on tanssitapahtumista entuudestaan kokemusta, sillä hän on ollut mukana luotsaamassa Joensuun tanssiviikkoa. Ja Aaro Pesonen on luonnollisesti myös vanha konkari.

Vaalannit uskovat, että viisipäiväisellä lavatanssimaratonilla on kysyntää Kanta-Hämeessä.

-Eräs tyttö sanoi jo, että kerrankin pääsee käymään tanssitapahtumassa kotoa käsin. Ei ole pakko lähteä toiselle puolelle maata. Tuntuu siltä, että lavatansseille on nyt sosiaalinen kysyntä. Uskon, että tapahtumasta tulee ajan mittaan iso juttu -en näe mitään syytä sen kuolla yhteen vuoteen, Heikki Vaalanti sanoo.

Taidot voi hakea tapahtumasta

Lavatanssien suosio on taas huimassa nousussa, Heikki Vaalanti näkee. Jenkkitanssit ja suomalaisille niin tutut lavatanssit elävät hänen mukaansa suorastaan uutta kevättä.

Päivi ja Heikki Vaalanti kiepahtavat näytteeksi tangon askelin lumisessa talvimaisemassa, iltapimeällä. Neljä vuotta yhdessä tanssinut pariskunta liitää ammattimaisin ottein, hymyillen.

Tanssitapahtumassa sen sijaan ei tarvita taitoja. Niitä voi päinvastoin tulla nimenomaan hakemaan.

-Tapahtuma on suunnattu aivan tavalliselle kansalle, jota tanssiminen kiinnostaa. Haaveilen esimerkiksi aloittelijoiden tanssikilpailusta. Se voisi tuoda itsevarmuutta tanssimisen vasta löytäneille, Heikki Vaalanti suunnittelee.

Tapahtuma siintää vasta reilun vuoden päässä, mutta puuhaa riittää jo nyt kädet täyteen. Jos Vaalannit eivät pidä vapaa-ajastaan lukua, se hurahtaa kuin huomaamatta tapahtuman suunnitteluun.

Muun muassa kaukaa tulevien majoittamista kouluille on jo ehditty järjestellä. Vaalannit pohtivat myös hotellipaketeista neuvottelemista.

Seuraavaksi omat kotisivut

Järjestäjät laskevat kattavansa tanssitapahtuman kulut muun muassa tapahtuman aikana pidettävien kurssien ilmoittautumismaksuilla. Satulinna tarjoaa tapahtumalle puitteet, joten paikkahuoli on poissa päiväjärjestyksestä.

-Rahaa tähän uppoaa, mutta toistaiseksi emme ole suunnitelleet erillisten raha-avustusten hakemista, Vaalannit kertovat.

Sen verran pitkä aika tapahtumaan on, että myöhemmälle pohtimiselle on voinut jättää muun muassa ilmoittautumisaikojen lukkoonlyönnin. Seuraava etappi on tapahtuman omat kotisivut, jotka valmistunevat parin viikon sisällä.

Menot