Uutiset

Miksi puolueet kampanjoivat ennakkoäänestyspaikalla?

Viikonloppuna sosiaalidemokraatit kampanjoivat Tiiriön Prisman päätyovella. Samaan aikaan käynnissä oli ennakkoäänestys. Ennakkoäänestyspaikka on lähellä Prisman keskimmäisiä ovia. Samalla tavalla kokoomuslaiset kampanjoivat Tiiriön Citymarketin pääovilla, kun ennakkoäänestyspaikka on talon toisessa päässä.

Onko kampanjoiminen sallittua ennakkoäänestyspaikan läheisyydessä keskusvaalilautakunnan sihteeri Merja Korhonen?

– Lain mukaan mainostamista ei saa tapahtua ennakkoäänestyspaikan välittömässä läheisyydessä. Jos olisin saanut näistä tiedon, olisin mennyt paikan päälle ja pyytänyt poistumaan äänestyksen aikana. Esimerkiksi Tuulosen kauppakeskukseen ei annettu lupaa kampanjoida ennakkoäänestyksen aikana. Ongelma on se, että vaalitoimitsijat eivät ole nähneet kampanjointia, eikä kukaan ole meille keskusvaalilautakuntaan ilmoittanut asiasta, niin tällaista voi tapahtua. Kyllä puolueittenkin pitäisi laki tuntea.

Miksi demareille annettiin lupa kampanjoida Prismassa ennakkoäänestyksen aikana Prisma-johtaja Jaana Järvenselkä?

– Demarit soittivat viime viikolla ja kysyivät lupaa. Meillä on linjaus, että jokainen puolue saa järjestää kaksi tapahtumaa. Ajankohdan puolesta tämä oli inhimillinen erehdys, kun ennakkoäänestys on käynnissä. Se oli minun virheeni, mutta olisin olettanut, että puolue olisi tiennyt tämän.

Miksi Kokoomus kampanjoi ennakkoäänestyspaikan lähellä vaalipäällikkö Keijo Suomalainen?

– Eduskuntavaaleissa käytiin samaa keskustelua kauppakeskus Tuulosessa. Silloin toisessa päässä Tuulosta sai kampanjoida, kun toisessa päässä oli ennakkoäänestys. Jos nyt ajatellaan Kastellia ennakkoäänestyspaikkana, niin torin vaalimökeiltä näkee sinne. Välimatka on lyhyempi torilla kuin Tiiriössä kaupan toisessa päässä. Ohje on, että mainokset eivät saa näkyä vaalihuoneistoon, eikä näin ole käynyt. Tässä ei ole rikottu vaalilain henkeä. (HäSa)

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic