Uutiset

Miksi Yle etsii transmediamessiasta?

 

Lännen Median verkkotoimitus kertoi keskiviikkona Yleisradion verkkoon vuotaneesta työpaikkahakemuksesta, jossa yhtiöön haetaan muun muassa transmediamessiasta ja some-eläintä.

Oletteko tietoinen asiasta, Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Ilkka Kantola (sd.)?

– En, tämä on ihan mielenkiintoista kuulla. Neuvosto ei käsittele tämäntasoisia operatiivisia asioita.

Mitä mieltä olette titteleiden sopivuudesta valtio-omisteiselle yhtiölle?

– Kyllä kai valtionyhtiö voi viestinnässään käyttää myös huumoria. Ehkä sen avulla voidaan tavoittaa nuoria lahjakkuuksia, joita sinne haetaan.

– Messias on sinänsä minulle tuttu, häntähän etsitään jo Vanhan testamentin puolella. Olen sitä mieltä, että ajattelutapa, jossa kovin paljon toiveita pannaan yhden henkilön osaamiseen ikään kuin messiaana, on kehno. Tarvitaan lahjakkaiden opetuslasten joukko, ennen kuin saadaan jotain pysyvää aikaiseksi. Ehkä kannattaisi ensin etsiä profeettaa.

Ilmoituksessa paljastui tuleva uudistus, jonka mukaan Yle aikoo satsata 20–40-vuotiaisiin some-natiiveihin. Mitä siitä ajattelette?

– Ohjelmisto ei tavoita tätä ikäluokkaa niin hyvin kuin toivoisimme. Netin kautta tapahtuva sisältöjen jakelu on kehityssuunta, jolla on hallintoneuvoston tuki. Emme jää perinteisen tv:n tai radion jakelukanavien varaan, vaan menemme sinne, missä yleisö on.

Ylen internetpäällikkö Mika Rahkonen sanoi Ylen ylipalvelleen tiettyjä yleisöryhmiä. Aikooko Yle vastedes hylätä suuret ikäluokat?

– Tuo kuulostaa erikoiselta lausumalta. En sanoisi noin. Vanhemmissa ikäluokissa Ylen tavoittavuus on parempaa, mutta mielestäni kyse ei ole ylipalvelemisesta.

Asiasanat