Uutiset

Mila Nevalainen neljäs Junnu-Tourilla Forssassa

Juvel-Teamin Mila Nevalainen keilasi neljänneksi Junnu-Tourin osakilpailussa Forssassa. Finaalipelien nuorin, vasta 12-vuotias, Nevalainen hävisi välierässä TPS:n Peppi Konsterille niukasti kahdella pisteellä 171–169. Tyttöjen sarjan paras oli jo neljännen kerran tällä kaudella GB:n Elice Piksilä. Poikien sarjan voitti KERA:n Juho Havanko.

Kauden neljäs Junnu-Tourin osakilpailu keräsi yli sata alle 20-vuotiasta keilaajaa Forssan keilahalliin. Alkukilpailu pelattiin perjantaista sunnuntai-iltapäivään ja finaalit sunnuntaina alkuillasta. Alkuviikolla junioreiden (alle 19-vuotiaat) maajoukkueryhmään kaikkien aikojen nuorimpana tyttönä valittu Nevalainen keilasi alkukilpailussa tuloksen 1158 (tasoitus 98 pistettä) ja selviytyi viimeisenä loppukilpailuun.

Finaalipelit aloitettiin viiden sarjan pelillä, jonka jälkeen neljä parasta selviytyi pudotuspeleihin. Nevalainen oli koko pelin ajan neljän parhaan joukossa ja varmisti välieräpaikkansa jo hyvissä ajoin. Välierässä vastaan asettui puoli vuotta vanhempi, myös maajoukkueryhmään kuuluva, Peppi Konsteri. Ja niin kuin monesti, ratkaisu nähtiin vasta viimeisessä ruudussa. Siihen Nevalaisen olisi pitänyt saada kaksi kaatoa voittaakseen. Ensimmäinen tulikin varmasti, mutta toisella heitolla kaatui vain kahdeksan keilaa ja näin hänen oli tyytyminen kahden pisteen tappioon. Saavutus on kuitenkin Nevalaisen paras Junnu-Tourilla. Kiertueella keilataan kuusi osakilpailua kauden aikana ja ikäsarjojensa parhaat selviävät Grande Finaleen Turun Kupittaalle huhtikuussa. Nevalainen on neljän osakilpailun jälkeen alle 13-vuotiaiden tyttöjen sarjassa toisena Konsterin jälkeen.

Hämeenlinnalainen Lauri Sipilä sijoittui kuudenneksi Dublinissa keilatussa Irish Openissa. Perinteinen kilpailu keilattiin jo 29. kerran ja se kerää paikalle Euroopan huippukeilaajat. Kilpailussa oli todella kova tulostaso, jossa suomalaiset pysyivät hyvin mukana. Sipilä keilasi tuloksen 1373 (keskiarvo 228,3 pistettä) ja sijoittui karsinnassa sijalle 18. Kaikkiaan loppukilpailuun selvisi kuusi suomalaista keilaajaa. Loppukilpailu aloitettiin jo myöhään lauantai-iltana ja sitä jatkettiin sunnuntaiaamuna. Sipilä eteni finaalin neljänteen vaiheeseen, jossa mukana oli kahdeksan keilaajaa.

Pudotuspelissä vastaan asettui Englannin maajoukkueen Kiera Reay, joka pudotti Sipilän kahden sarjan yhteistuloksella 392–338. Sipilän lopullinen sijoitus oli siis kuudes. Santtu Tahvanainen sijoittui kilpailussa kolmanneksi. Kilpailun voitti norjalaisammattilainen Tore Torgerssen, kun hän kukisti loppuottelussa juuri Sipilän pudottaneen Reayn pistein 503–415. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic