fbpx
Uutiset

"Milanon kokaiinikuningas" pakeni vankilasta Uruguayssa

Italialainen mafiapomo Rocco Morabito oli asunut tämän vuosituhannen mukavasti Uruguayssa.
Rocco Morabito karkasi entisestä Carcelin keskusvankilasta katon kautta Uruguayn Montevideossa maanantaina. Kuva: Raul Martinez
Rocco Morabito karkasi entisestä Carcelin keskusvankilasta katon kautta Uruguayn Montevideossa maanantaina. Kuva: Raul Martinez

Italialainen mafiapomo pakeni yöllä vankilasta Uruguayssa, missä hän on ollut vangittuna vuodesta 2017. Hän oli odottamassa siirtoa Italiaan, kertoi Uruguayn sisäministeriö maanantaina.

Rocco Morabito oli ollut Calabrian ‘Ndrangheta-mafian etsityin jäsen. Kyseessä on Italian vaikutusvaltaisin organisoidun rikollisuuden ryhmä ja yksi suurimmista eteläamerikkalaisen kokaiinin maahantuojista Euroopassa.

Morabitoa, 52, nimitetään “Milanon kokaiinikuninkaaksi” ja hänet pidätettiin yli kaksi vuosikymmentä kestäneen pakoilun jälkeen. Häntä syytetään mafiaan kuulumisesta, huumekaupasta ja muista vakavista rikoksista.

Italia langetti hänelle 30 vuoden vankeustuomion poissaolevana. Morabito on yksi Italian viidestä etsityimmästä rikollisesta.

Pakeni kattoon tehdyn reiän kautta

Uruguayn sisäministeriö kertoi, että Morabito ja kolme muuta vankia pakenivat myöhään yöllä katolle tehdyn reiän kautta entisestä Carcelin keskusvankilasta viereisen talon katolle. Nyt paikkaa kutsutaan kansalliseksi kuntoutuskeskukseksi.

Miehet tekivät ryöstön läheisessä maalaistalossa ennen kuin he jatkoivat pakomatkaansa.

– On huolestuttavaa ja vakavaa, että Rocco Morabiton, ‘Ndranghetan pomon kaltainen rikollinen onnistui pakenemaan vankilasta Uruguayssa kun hän odotti siirtoa Italiaan, kertoi Italian sisäministeri Matteo Salvini.

Salvini lupasi vaatia heti Montevideon hallitukselta selitystä paosta aikoen saada Morabiton kiinni missä hän sitten onkin.

Viranomaisten mukaan Morabito matkusti Uruguayhin vuonna 2001 käyttäen väärennettyä Brasilian passia. Hän eli mukavasti vuosikymmenen maalaiskylässä lähellä Madonadon kaupunkia.

Morabitolla oli pidätyshetkellä 13 kännykkää, automaattipistooli, 12 luottokorttia, suuri määrä Uruguayn rahaa ja 50 000 Yhdysvaltain dollaria sekä tilitiedot 100 000 dollarista, kertoi Uruguayn sisäministeriö.

Menot