fbpx
Uutiset

Miljardööri George Sorosin postilaatikosta löytyi pakettipommi Yhdysvalloissa

George Soros ei ollut kotonaan New Yorkin osavaltiossa maanantaina, kun postilaatikosta löytyi epäilty pakettipommi.

Miljardööri George Sorosin kodista löytyi epäilty pakettipommi New Yorkin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto Reuters ja BBC.

Poliisi tuhosi paketin.

Paketti oli pantu Sorosin kodin postilaatikkoon, josta sen löysi hänen työntekijänsä.

Työntekijä hälytti viranomaiset paikalle ja vei paketin odottamaan lähistön metsään.

Paketti löytyi postilaatikosta maanantaina iltapäivällä paikallista aikaa. Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI on aloittanut tutkinnan asiasta.

Soros ei ollut paikalla kodissaan Bedfordissa tapahtuma-aikana.

Liberaalien hankkeiden rahoittaja

Soros, 88, on unkarilais-amerikkalainen suursijoittaja, joka teki omaisuutensa finanssimarkkinoilla.

Soros on yksi maailman suurimmista lahjoittajista liberaaleille ryhmille ja hankkeille. Hän on suunnannut miljardeja euroja omaa rahaansa erilaisille ihmisoikeusohjelmille.

Sorosista on tullut vihattu hahmo nationalistien ja populistien piirissä etenkin Yhdysvalloissa ja Itä-Euroopassa.

Unkarissa hallitus teki hänestä hyvin näkyvän parjauskampanjan, jolla valtapuolue ratsasti vaalivoittoon viime keväänä. Lisäksi Unkarissa hyväksyttiin kesäkuussa kiistelty laki, joka jopa kantaa nimeä “Stop Soros”: laki rajoittaa maahanmuuton kanssa tekemisissä olevien järjestöjen toimintaa.

Yhdysvalloissa Soros on lahjoittanut rahaa demokraateille sekä tukenut Barack Obaman ja Hillary Clintonin presidentinvaalikampanjoita.

Yhdysvalloissa monet salaliittosivustot ovat syyttäneet Sorosia vaikuttamisesta moniin tapahtumiin Yhdysvaltain ja maailmanlaajuisessa politiikassa.

Sorosia on epäilty kyseisillä sivustoilla muun muassa osallistujien hankkimisesta viime vuonna Naisten marssiin, joka käytännössä vastusti juuri valtaan astunutta presidentti Donald Trumpia.

Menot