Uutiset

Milloin Finnair laskuttaa vedestä?

Finnairin reittilennolla Dubaista Helsinkiin matkustanut henkilö kummasteli lennon tarjoilua. Lennolla kun tarjoiltiin ateria, mutta sen sijaan juomavesi oli maksullista.

Matkustamon palvelukonseptista vastaava Maarit Keränen Finnairilta, millä lennoilla vedestä joutuu maksamaan?

– Lomalennoilla juomat ovat olleet maksullisia. Nyt olemme murrosvaiheessa eli siirtymässä malliin, jossa kaikki tarjoilu ei kuulu lentolipun hintaan.

– Mitä juomiin tulee, Dubain-reitti on tämän talven ollut hybridimalli, eli kaikki juomat economy-luokassa ovat lomalentokonseptin mukaisesti maksullisia, vaikka lento on lennettykin reittilennon numerolla.

– Vastaavasti olemme tehneet niin, että economy-luokassa on ilmainen ateriatarjoilu, joka taas ei ole meidän lyhyiden lentojemme konseptin mukaista. Tarjoilultaan vastaavanlaisia lentoja on myös Kanariansaarille.

Entä ensi kesänä?

– Tulevana kesänä siirrymme konseptiin, jossa tarjolla on Sky Bistro -valikoima. Vesi, mehu, tee ja kahvi ovat siis ilmaisia.

Tulevaisuudessa siis vesi on ilmaista kaikilla lennoilla?

– Kyllä. Siirtymäaikaa osalla lennoista on toukokuuhun asti.

Matkustajan mukaan lennolla kuulutettiin, että juomat kannattaisi ostaa kaikki heti lennon alussa. Dubaista Vantaalle lentää kuitenkin kuutisen tuntia, joten miten tähän malliin on päädytty?

– Toinen Dubain-lennoistamme on yölento, jossa varmaankin proseduurisyistä on päädytty siihen, että matkustajat ostavat juomat jo ennen ruokatarjoilua.

– Missään nimessä ei kuitenkaan ole tarkoitus toimia niin, etteikö lennon aikana myytäisi juotavaa muutenkin.

Jos matkustaja on pahoinvoipa, saako hän vettä ilmaiseksi?

– Totta kai.

Onko koneen käymälöiden vesi missään tilanteessa juomakelpoista?

– Ei missään nimessä. (LM-HäSa)

Asiasanat