Uutiset

Milloin MTV:llä nähdään suomalaisia ohjelmia?

MTV:n Suomen-kanava aloitti toimintansa lähes kolme kuukautta sitten, 18. syyskuuta. Kanava lupasi esittää entistä enemmän kotimaisia musiikkivideoita, suomeksi toimitettuja uutisia sekä suomea puhuvia juontajia.

Milloin MTV:n Suomen kanavalla nähdään oikeasti suomalaista ohjelmaa, kanavajohtaja Erja Morottaja?

– Ohjelmat on tekstitetty suomeksi ja juontaja Axl Smith puhuu suomea. Lisäksi uutiset on toimitettu suomeksi. En vielä tiedä, milloin kanavalla nähdään kotimaisilta tuotantoyhtiöiltä hankittuja ohjelmia, sillä olemme halunneet saada perusasiat ensi kuntoon. Ehkä syksyllä 2006 tai vuonna 2007. Käymme koko ajan neuvotteluja uusista ohjelmista ja ideoista tuotantoyhtiöiden kanssa.

Avauspäivänä kanavan katsojaluvut nousivat peräti 75 prosentilla. Paljonko teillä on nyt katsojia?

– Katsojaosuus on kasvanut 20 prosentilla MTV Nordicin ajoista. Katsojakuntamme koostuu 15-34-vuotiaista.

Juontaja Axl Smith on nyt kanavan ainoa juontaja, aiotteko pestata muita?

– Axlin lisäksi muita juontajia ei ole, mutta ehdottamasti tulevaisuudessa. Tukholmassa työskentelee myös uutistuottaja Ville Lipiäinen. Mainosmyyntiä hoitaa Nelosen organisaatio.

Miksi uutiset toimitetaan Tukholmasta?

– Muutkin Pohjoismaat toimivat vielä Tukholmasta. Oman tuotannon pystyttäminen on kallista, joten hyödynnämme vielä Tukholman fasiliteettejä, ja yhtenä lisäetuna on myös se, että kaikkien Pohjoismaiden uutistiimit voivat tehdä nyt yhteistyötä.

Kanavan tarkoituksena on esittää entistä enemmän kotimaisia musiikkivideoita. Esitetäänkö teillä siis muidenkin kuin The Rasmuksen, HIM:n tai Nightwishin musavideoita?

– Totta kai. Kanavalla pyörii esimerkiksi TikTakin, Uniklubin tai PMMP:n musavideoita. Esimerkiksi viime viikolla TikTakin Sankaritar-video oli niin sanottu fresh eli pyöri vähintään joka tunti. Lisäksi eri musiikkialalajien puolella soi vaihtoehtobändejä, kuten Superchrist. Kanavalla täytyy soida myös kansainvälistä musiikkia, jottei MTV:n alkuperäinen idea ei unohdu. (HäSa)

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic