fbpx
Uutiset

Minikuusi on oiva varaslähtö jouluun

-Näin Hämeenlinnaan saapuu joulu, tori-isäntä Kari Karhu kuulutti, kun peräti kolmisensataa osallistujaa kerännyt kulkue saapui perille torin joulunavaustapahtumaan.

Kulkueen kärjessä klopsuttelivat Hämeen Ratsukillan perinneratsukot, perässään sirkuskoululaiset ja runsaslukuinen joukko HJS:n junioreja.

Tori-isäntä Karhu muisteli, miten viime vuonna tapahtumaa vietettiin lumisessa säässä ja reippaassa pakkasessa. Tänä vuonna harmaudesta huolimatta tapahtuma veti väkeä enemmän, lähes torin täydeltä seuraamaan jouluvalojen syttymistä.

Tilaisuudessa jaetut 200 “pikkujoulukuusta” löysivät uuden omistajansa nopeasti.

-Kyllä kelpaa, varsinkin kun on ilmainen. Tämä on vähän kuin varaslähtö jouluun, kehui kahden kuusen välillä puntaroinut Riku Meriläinen kaupungin kustantamaa lahjaa.

Meriläinen uskoi kuusen tuovan joulumielen, vaikka maa pysyisikin harmaana.

-Tunnelmassa on ollut hakemista, mutta eiköhän se herää, kun saa vähän vihreätä kotiin. Tästä tulee poikien oma joulupuu, Meriläinen suunnitteli.

Kaupunginjohtaja Tapani Hellstén toivoi puheessaan kaupunkilaisilta kärsivällisyyttä joulukiireiden keskellä, vaikka keskustan rakennustyömaat aiheuttanevatkin tänä vuonna pysäköintiongelmia joululahjashoppailijoille. (HäSa)

Menot