fbpx
Uutiset

Ministeri: Kokanlehdet koulujen aamiaisiin

Bolivian ulkoministeri esittää, että kokanlehdet lisätään maan koulujen ruokavalioon. Kokapensaan lehdet ovat vahvan huumeen kokaiinin raaka-ainetta.

Ulkoministeri David Choquehuanca korostaa, että kokanlehdet ovat ravitsevia.

– Kokassa on enemmän kalsiumia kuin maidossa. Kokan tulisi olla osa kouluaamiaista, tuore ministeri linjaa.

Kokanlehdet ovat olleet arvostettua ravintoa Andien kulttuureissa. Niitä pureskellaan raakoina ja niistä tehdään muun muassa teetä.

Bolivian tuore presidentti Evo Morales on ilmoittanut tukevansa kokapensaan viljelyä ja sen lehtien laillisia käyttötapoja. Länsimaissa ei ole katsottu asiaa kovin suopeasti, sillä Bolivia on maailman kolmanneksi suurin kokaiinin tuottaja.

Cruise ja Holmes kiistävät eronneensa

Hollywoodin lempiväiset Tom Cruise ja Katie Holmes pysyvät onnellisesti kihloissa ja jatkavat häiden suunnittelua, kertoo parin tiedottaja.

43-vuotias Cruise ja hänen raskaana oleva 27-vuotias kihlattunsa Holmes kieltävät Life & Style -lehden väitteen, että he olisivat eroamassa ja nukkuisivat eri makuuhuoneissa. Lehden mukaan useat sisäpiirilähteet ovat kertoneet parin peruneen kihlauksensa, mutta päättäneen pitää kulissisuhdetta yllä lapsen syntymään asti.

Life & Stylen edustaja vakuuttaa kuitenkin lehden pysyvän väitteessään “sataprosenttisesti”.

Älä luota pappiin, poliisiin…

“Älä luota pappiin, poliisiin”, Suomessa laulaen uhottiin taistolaisuuden villeissä syövereissä vuosikymmeniä sitten. Brasilialaiset poliisit ovat yllättäen jokseenkin sanoilla linjoilla. He ottivat Rio de Janeiron lentokentällä turistit vastaan kyltein, joissa kehotettiin olemaan luottamatta kaupungin poliisivoimiin.

– Voitte olla vaarassa, luki poliisien kyltissä heidän jakaessaan turisteille virkavallan epäluotettavuudesta kertovia lehtisiä.

Syynä poliisien tempaukseen on heidän alhainen palkkatasonsa.

– Poliisin motivaatio ei riitä tekemään töitä kunnolla. Turisteilla on siten riski joutua ryöstetyksi, epäilee lentokentän protestoivassa poliisijoukossa mukana ollut Fernando Bandeira.

Poliisipäällikkö Alvaro Lins ei ollut hyvillään alaistensa valituksista.

– Tuollainen touhu ei sovi poliiseille. Mielenosoittajat ovat joutuneet palauttamaan aseensa ja virkamerkkinsä, poliisipäällikkö kuittaa.

Rion poliisit vaativat 50 prosentin palkankorotusta. Heidän keskipalkkansa on tällä hetkellä noin 460 euroa kuukaudessa.

STT

Menot