fbpx
Uutiset

Ministeri Mykkänen: Uusilla tullimääryksillä haettu ratkaisua johonkin muuhun ongelmaan

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) ounastelee, että Venäjän uusilla tullimääräyksillä on haettu ratkaisua johonkin muuhun ongelmaan. Tämä saattaa hänen mukaansa liittyä vaikkapa siihen, että jossakin päin Venäjää sama yksityishenkilö on esimerkiksi tuonut useita autoja maahan muuhun kuin turismikäyttöön.

Kun uusia määräyksiä on sitten alettu soveltaa Suomenkin rajalla, ongelmiin ovat joutuneet autoilijat, joiden ajokki on esimerkiksi pankin tai rahoituslaitoksen omistuksessa osamaksun tai leasingin vuoksi.

Mykkäsen mukaan on vaikea keksiä muuta syytä, miksi Venäjä haluaisi häiritä osamaksu- tai leasingautoilla ajavien suomalaisten matkoja raja-alueille.Tieto uusista tullimääräyksistä näytti tavoittaneen autoilijatTieto Venäjän uusien tullimääräyksien aiheuttamista ongelmista näytti tavoittaneen Venäjälle pyrkivät suomalaisautoilijat. Tullin viestintäjohtaja Mika Parkkonen sanoo, että itärajan rajanylityspaikoilla ei tänään ole ollut jonoja.

Myös esimerkiksi Vaalimaalta kerrotaan STT:lle tilanteen olleen tänään hyvin rauhallinen. Vuoropäällikkö Kim Mitrunen Vaalimaan raja-asemalta arvioi puolenpäivän tietämissä, että suomalaisia on ollut liikkeellä normaalisunnuntaita huomattavasti vähemmän. Kuitenkin edelleen muutama autoilija on joutunut kääntymään takaisin Suomeen.

Vielä eilen Vaalimaalla oli noin kilometrin mittainen Venäjälle pyrkivien jono, ja kymmeniä suomalaisia autoilijoita kääntyi tai käännytettiin takaisin Venäjän puolelta.

Ongelmat johtuvat Venäjän uudesta tullilaista, jonka mukaan Venäjällä voi olla käymässä kerrallaan vain yksi saman omistajan ajoneuvo.

Ongelmaan törmänneet suomalaiset ovat kertoneet suomalaisviranomaisille, että heiltä on voitu uuden määräyksen vuoksi vaatia suuriakin takuusummia tai heidät on käännytetty Venäjän puolelta suoraan Suomeen takuita vaatimatta.

Suomen viranomaisilla ei ollut ennalta minkäänlaista tietoa Venäjän uusista määräyksistä.

Viestintäjohtaja Parkkonen kertoo, että Tulli aikoo ottaa asian esille Venäjän tullin kanssa.

– Todennäköisesti tässä ollaan ryhtymässä jonkinnäköisiin toimenpiteisiin lähipäivien aikana.

Asiasanat

Menot

Uusimmat