fbpx
Uutiset

Ministeri Paatero: "Luotan, että postilakkoon löydetään sopu"

Postin tulevaisuuden linjauksista olisi ministerin mukaan pitänyt päättää jo aikoja sitten. Nyt postin tulevaisuutta pohditaan valtiosihteerien työryhmässä.
Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) vastasi postilakko koskeiin kysymyksiin eduskunnan kyselytunnilla torstaina. Kuva: Kimmo Penttinen
Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) vastasi postilakko koskeiin kysymyksiin eduskunnan kyselytunnilla torstaina. Kuva: Kimmo Penttinen

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) sanoi luottavansa siihen, että postilakon sovittelu etenee kohti sopua valtakunnansovittelijan Vuokko Piekkalan johdolla huomenna perjantaina.

Paatero vastasi postilakkoa koskeviin kysymyksiin eduskunnan kyselytunnilla torstaina.

– Luotan, että sovittelijan toimistossa päästään kohti sopua ja sovittelijan avulla tähän löydetään ratkaisu, Paatero vastasi useampaan kertaan.

Paatero toisti kyselytunnilla, ettei hän hyväksy rikkurityövoiman käyttöä lakon aikana. Hän sanoi, että työtaisteluoikeus on työntekijäpuolelle kuuluva oikeus, joka on turvattava.

– Kun työntekijät kokevat neuvotteluasemansa sellaiseksi, että se vaatii työtaistelun käymistä, meillä on oikeus turvata se, ettei rikkureita käytetä. Uskon, että tämä on tullut nyt selväksi, hän sanoi.

Paatero korosti myös sitä, ettei hän ministerinä ota kantaa itse työehtosopimusneuvotteluihin.

– Sitä, että menisin puuttumaan työehtosopimusneuvotteluihin, en tee. Työntekijäpuoli ja työnantajapuoli ovat samassa pöydässä, ja se on heidän neuvottelunsa.

Salissa huoli postin tulevaisuuden turvaamisesta

Liike Nytin Hjallis Harkimo ja perussuomalaisten Mika Niikko peräsivät ministeri Paaterolta vastausta myös siihen, miten postin tulevaisuus turvataan, kun kirjepostin määrä vähenee vääjäämättä.

Ministeri totesi, että postin tulevaisuutta ja suuria linjauksia pohditaan valtiosihteereistä koostuvassa työryhmässä.

– On totta, että postille olisi pitänyt vuosia sitten linjata se, mikä on omistajan tahtotila ja millaisen postin me haluamme tulevaisuudessa tietäen, että kirjeiden määrä vähenee. Tätä ei ole tehty ja siksi posti kipuilee nyt. Tätä varten valtiosihteereiden työryhmä on nyt pohtimassa, millä isoilla linjauksilla posti tulevaisuudessa työskentelee, kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero sanoi.

 

Juttua muokattu 14.11. kello 22.04. Korjattu kansanedustaja Mika Niikon (ps.) puoluekanta oikeaksi.

Menot